Ponta, trei slujbe bisericești dintr-o lovitură

Ponta, trei slujbe bisericești dintr-o lovitură

Premierul Victor Ponta și-a întrerupt vacanța pe litoral și, de Sfânta Maria Mare, s-a plimbat din mânăstire în mânăstire: la biserica romano- catolică din Cacica, în județul Suceava, la Putna, în același județ, și, la final, la mânăstirea Nicula, în Cluj.

Turneul său religios vine în contextul în care el a afirmat că este mândru că este român și ortodox.

Icoana de la Nicula, curățată și rezervată pentru premier

Călugării de la Nicula s-au întrecut pe sine pentru ca vizita premierului să fie la înălțimea rangului. Premierul a ajuns la Nicula în jurul orei 16.00 și a fost așteptat de mitropolitul Clujului, un client fidel al politicienilor de orice culoare. „Sperăm să îl ajutați pe starețul mănăstirii să finalizeze lucrările”, a spus mitropolitul Andrei. Răspunsul lui Ponta cere, primește”. incinta bisericii Maicii Domnului, trei tineri se agitau de zor. Unul dintre ei a șters sticla de pe icoană cu o cârpă îmbibată cu soluție pentru șters geamuri. „Șterge și aici că nu ai șters bine”, îi spune unul dintre tinerii seminariști. Apoi, în fața icoanei a fost pus un covor rotund iar unul dintre tineri a rostit grav: „De acum încolo nu mai mergeți la icoană. Vine cineva în vizită, iar apoi puteți merge din nou”, a spus cel care părea un șef, către credincioșii aflați în biserică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi ajutoare pentru BOR

La scurt timp, Ponta a intrat în biserică, a sărutat primul icoana Maicii Domnului cu Pruncul, apoi Daciana Sârbu. După ce alaiul a ieșit din biserică, covorul a fost strâns și totul s-a reluat. Premierul precizat că ridicarea noii biserici va fi susținută cu Guvern, dar și că vor fi alocate fonduri pentru un proiect de introducere a sistemului de canalizare pentru comunitatea locală. „Vom ajuta și Primăria pe partea de infrastructură, mai ales pe partea de canalizare”, a spus premierul. La Nicula este în lucru noua biserică a mănăstirii.