Preşedintele PSD a fost întrebat de jurnalişti dacă a făcut o astfel de solicitare. "Doamne fereşte ! Cum să cer aşa ceva? Vreţi să ajung în închisoare ? Ar fi ilegal", a fost răspunsul premierului, potriivt Mediafax.

De asemenea, în cadrul emisiunii Adevărul Live, premierul a fost întrebat dacă a fost ofiţer acoperit, răspunsul lui fiind că şi dacă ar fi fost, tot ar fi trebuit să spună că nu a fost. În cadrul interviului, el l-a acuzat pe şeful statului că foloseşte cu un scop pur electoral o problemă importantă a societăţii româneşti, care ţine de încrederea în instituţii. ”Legea spune că nu ai voie ca ofiţer acoperit să faci politică. Ce face domnul Băsescu e iresponsabil, are un scop meschin şi electoral”, a spus premierul.

Ponta a recunsocut că a vorbit cu şeful SIE, Teodor Meleşcanu, şi cu şeful SRI, George Maior, despre lista ofiţerilor acoperiţi.

Sigur că am discutat, pentru că ideea era să mergem în Parlament, să întrebe Parlamentul pe toţi, să se descopere. Candidaţii erau începutul. Ar fi urmat apoi Tăriceanu, Zgonea, membrii BP. Cei doi şefi au răspuns strict: nu există aşa ceva pentru că ar fi împotriva legii, iar noi nu încălcăm legea”, a mai spus Ponta.