"Când aud această prostie fără margini, că să nu mai dăm bani la primari, nu ştiu, să dăm bani la armament, în Ucraina… Banii la primari nu sunt banii pentru primari, sunt banii pentru cei care locuiesc în oraşe, în municipii, în comune, şi e vorba despre şcoli, despre spitalele pe care le au municipiile, despre drumuri, despre tot ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi a fiecărui român, deci noi o să continuăm să investim în ceea ce au autorităţilor locale şi povestea asta că să luăm banii de la autorităţile locale şi să-i dăm în arme pentru Ucraina cred că are o componentă medicală deja", le-a spus Ponta miniştrilor prezenţi la şedinţa Executivului, potrivit mediafax.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este iresponsabil să fie pompați bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală  şi să nu fie alocate resurse suplimentare pentru armată, el arătând că nu e nici constituţional, nici moral să transferi securitatea ţării către SUA.

Preşedintele a susţinut, la întâlnirea anuală cu diplomaţii români, că ”România trebuie să-şi revizuiască imediat politica de finanţare a armatei”.

”Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009-2010 şi poate că decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală, mai bine punem la dispozxiţia armatei resurse financiare pentru ca armata română să poată fi un partener viabil în NATO”, a continuat Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că nu putem să spunem că suntem în NATO, dar să vină americanii să ne apere, pentru că ca noi nu avem resurse alocate.

”Nu putem transfera, nici constituţional, nici moral, responsabilitatea securităţii naţionale a României către SUA. Avem şi noi partea noastră de responsabilitate pe care trebuie să o gestionăm corect”, a mai declarat preşedintele Băsescu.

”Mi se pare iresponsabil să stabileşti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie şi să nu te uiţi la armată”, a subliniat Traian Băsescu.