Evenimentul Zilei > Politica > Ponta s-a dezlănțuit împotriva Guvernului: Să-i băgăm la casa de nebuni
Ponta s-a dezlănțuit împotriva Guvernului: Să-i băgăm la casa de nebuni

Ponta s-a dezlănțuit împotriva Guvernului: Să-i băgăm la casa de nebuni

Liderul Pro România, Victor Ponta susține că decizia Ministerului de Finanțe de a menține data de 25 martie ca termen limită pentru depunerea declarațiilor fiscale va provoca mari probleme micilor întreprinzători români, ale căror afaceri sunt afectate de epidemie.

El susține că ceștia își vor plăti obligațiile fiscale după care vor închide firmele și vor trimte angajații în șomaj. Ponta a criticat și felul în care vorr fi aplicate măsurile pentru susținerea economiei, adoptate de Guvern

Într-o postare pe Facebook, liderul Pro România a contestat decizia MinisteruluI Finanțelor Publice de a menține data de 25 martie ca termen limită pentru depunerea declarațiilor privind obligațiile fiscale ale societăților comerciale. În opinia sa, micile firme românești vor fi obligate să-și achite obligațiile fiscale, iar acest lucru va duce la falimentarea lor, având în vedere că au fost nevoite să-și suspende activitatea din cauza epidemiei de coronavirus.

„Să explic pe înțelesul tuturor – în patru zile firmele românești care și-au închis activitatea (hoteluri, restaurante, cafenele, cofetarii, agenții de turism, firme de transport persoane, stomatologi, frizerii, magazine din malluri, prestatorii de servicii pentru firmele mari de producție șamd) trebuie totuși să depună declarațiile fiscale și să plătească contribuțiile și impozitele pe salarii (plus alte taxe)! Mulți vor depune declarațiile, vor face plata și vor închide firma trimițând în șomaj angajații/alții nici măcar nu vor mai plăti banii – doar închid!”, a comentat Victor Ponta pe Facebook.

Sprijinul guvernamental nu ajută mica economie

Liderul Pro România susține că aceste firme mici nu vor beneficia de ajutoarele guvernamentale deoarece acestea sunt aplicabile doar câtorva firme mari – multinaționale – care funcționeză în baza liniilor de credit și au resurse financiare. În plus, susține Ponta, statul nu este un bun debitor dat fiind că are restanțe la plata concediilor medicale pe 2019 și a rambursarea TVA pe 2020.

„Din păcate ce a decis Guvernul (ca stimulent) se aplică doar câtorva firme multinaționale mari – care au linie de credit și rezerve de capital. Să dai din firmă salariile și să aștepți 60 de zile să primești înapoi 75% de la Guvern (plus obligația de a păstra încă cel puțin 6 luni angajatul) este o condiție pe care nicio firmă românească mica sau medie nu o poate realiza. Ca să nu mai spunem că Guvernul încă nu a rambursat firmelor TVA pe 2020 și nici concediile medicale din 2019 – așa că nu este deloc un debitor de încredere!”, a mai scris Victor Ponta.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE