Ponta: România nu are bani decât de avioane F-16 de ocazie

Ponta: România nu are bani decât de avioane F-16 de ocazie

România nu îşi poate permite în prezent să cumpere decât avioane de luptă americane F-16 de ocazie pentru a-şi înlocui avioanele sale MIG-21 învechite, din cauza constrângerilor bugetare, a declarat vineri premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă cu jurnaliştii străini, conform AFP.

"Singura soluţie care mi se pare realistă este să ne orientăm spre cumpărarea avioanelor aflate deja în uz. Două ţări sunt dispuse să ni le vândă în acest moment: Portugalia şi Olanda', a indicat Victor Ponta.

Premierul social-democrat a afirmat că este de acord cu soluţia preşedintelui Traian Băsescu privind achiziţionarea printr-un efort regional, împreună cu Bulgaria şi Croaţia, a unor modele noi de F-16 la preţ redus, de la armata americană, precizând însă că această opţiune "pare irealistă".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat deja în 2011 că România are dificultăţi în a găsi fondurile necesare pentru achiziţionarea de avioane F-16, în condiţiile în care ţara noastră a promis, odată cu intrarea în NATO să cumpere 48 de aparate de zbor compatibile cu cele ale Alianţei.

Ne puteți urmări și pe Google News