Eugen Teodorovici şi-a anunţat colegii, în şedinţa informală organizată la malul mării, că ar dori să candideze la alegerile prezidențiale din partea PSD. Victor Ponta a declarat că dacă Teodorovici își dorește într-adevăr acest lucru, atunci ar trebui să demisioneze din funcția de ministru și să pornească în campanie prin țară. 

„Dacă Teodorovici chiar vrea să candideze pentru prezidențiale, atunci chiar după Congres trebuie să demisioneze din funcția de ministru al Finanțelor și să pornească în campanie în țară. Sigur, el a fost la Antena 3 și l-au lăudat cei de acolo, dar nu-l cunoaște lumea. E băiat frumos așa, îl știu cei de pe terase, nu lumea.

Dacă renunță la funcția de ministru și merge în țară, foarte bine. Altfel, eu cred că ministrul Finanțelor e un om care spune adevăruri dure, că nu avem bani, că nu aruncăm bani, că nu putem face tot ce promiteți voi, or dacă faci chestia asta nu poți candida la prezidențiale, că nu obții voturi. 

Nu poți să fii și cu slănina în pod și cu tigaia unsă. Dacă chiar vrea să candideze, să-și dea demisia!”, a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

Sâmbătă va avea loc Congresul PSD. Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris patru persoane: vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, primarul Sectorului 5 Daniel Florea și deputatul Sorin Bota. Aici, favorit rămâne Daniel Suciu.

În ceea ce privește funcția de secretar general, concurența este foarte mare: președintele PSD Brașov-Marius Dunca; fostul secretar general, revocat după condamnarea lui Liviu Dragnea-Codrin Ștefănescu, liderul TSD-Gabriel Petrea, Felix Stroe, Rodica Nassar și Mihai Fifor. Deși Marius Dunca a plecat din pole position, strategii PSD fideli președintelui interimar cred că Mihai Fifor este mai potrivit pentru această funcție. Potrivit surselor EvZ, Marius Dunca este considerat un personaj cvasi-anonim și fără forța necesară acestei funcții. În afară de asta, Codrin Ștefănescu are încă multe organizații fidele, dar și unele care stau în espectativă, iar social-democrații nu vor să riște să se trezească cu „omul lui Dragnea” numărul trei în partid.