"Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Şi cred că oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi!", a scris Ponta pe Facebook. 
 
O mie de tineri, care au pornit pe jos din Chişinău spre Bucureşti, vor mărşălui alături de cei care îi vor aştepta duminică, la ora 14,00, la Piaţa Universităţii, spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere preşedintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acţiunea 2012. 
 
"Tinerii din Marşul lui Ştefan cel Mare au plecat din Chişinău spre Bucureşti duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Naţională, şi au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare şi furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori", relevă comunicatul difuzat sâmbătă.