La foarte scurt timp după anunțarea rezultatelor sondajelor de tip exit poll, care îl dau câștigător pe Klaus Iohannis cu mult peste 60%, au apărut primele reacții contra Vioricăi Dăncilă, președintele PSD și candidatul care a pierdut alegerile.

„Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii”

Invitat la România Tv, fostul premier Victor Ponta a comentat în termeni duri eșecul candidatului PSD la alegerile prezidențiale. Ponta, lider al social-democraților și chiar el candidcat la alegerile din 2014, lansează un mesaj clar de unificare a stângii românești!

„Nu pot să spun că sunt bucuros, nu l-am votat, nu l-am susținut pe domnul Iohannis. De partea cealaltă, Viorica Dăncilă trăiește într-o minciună! Niciun candidat al PSD nu a luat un scor atât de prost, niciun alt candidat nu a pierdut atât de multe voturi. Eu am pierdut în turul II cu 5,3 milioane de voturi, iar Viorica Dăncilă a luat puțin peste 3 milioane de voturi. Probabil că și la alegerile locale dreapta va câștiga. Singura soluție este o stângă unită, dar o stângă unită reformată, pentru că dacă ne unim pentru a lua bătaie, degeaba ne unim. Este nevoie de un pol de stânga unit și reformat, de figuri noi.”, a spus Victor Ponta.

Cel mai probabil, va urma o noapte albă în tabăra social-democraților.