Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: E dreptul Opoziţiei să depună moţiune, dar avem proiecte esenţiale care trebuie votate
Ponta: E dreptul Opoziţiei să depună moţiune, dar avem proiecte esenţiale care trebuie votate

Ponta: E dreptul Opoziţiei să depună moţiune, dar avem proiecte esenţiale care trebuie votate

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că este dreptul constituţional al Opoziţiei să depună moţiune de cenzură, dar a menţionat că sunt mai multe "proiecte esenţiale" care trebuie adoptate de Parlament în actuala sesiune.
"Aveam emoţii că nu vor depune o dată moţiunea. Foarte bine, să depună! E dreptul constituţional al Opoziţiei, o sesiune parlamentară fără nicio moţiune era greu de presupus că se va întâmpla", a afirmat Ponta, la Strasbourg, menţionând însă că sunt "proiecte speciale" precum legile electorale, Codul fiscal şi revizuirea Constituţiei, care trebuie să treacă de Parlament în actuala sesiune. 
 
Dacă despre legile electorale premierul a afirmat că există un acord şi că ele vor fi adoptate până la finalul sesiunii parlamentare, Ponta a susţinut că nu înţelege de ce Opoziţia contestă Codul fiscal. 
 
"Pe Codul fiscal, care nu este al Guvernului actual sau al unei majorităţi, este al României, (..) n-am înţeles de ce au zis că sunt bune măsurile, dar votează contra. Din fericire, la Senat, ieri, au fost mai multe voturi decât avem noi, că noi nu avem 90 de voturi, au votat şi din partea Opoziţiei şi le mulţumesc celor care au votat cu mintea şi nu doar conform unui discurs politic pe care pe care nu-l înţeleg", a spus prim-ministrul, citat de Agerpres. 
 
În ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, premierul i-a acuzat pe liberali că vor ca actul fundamental să fie modificat în raport cu funcţiile în stat pe care liberalii le deţin la un moment dat. 
 
"În 2013, pentru că nu aveau preşedinte, liberalii voiau republică parlamentară. În 2015 au preşedinte, vor republică prezidenţială, după aceea iar or să vrea, cine ştie, republică guvernamentală dacă or să aibă guvern… Nu putem să finalizăm reforma României fără revizuirea Constituţiei. Au trecut 10 ani de la ultima revizuire şi suntem membri ai UE, s-au schimbat multe lucruri", a afirmat Victor Ponta
 
Premierul Victor Ponta efectuează marţi o vizită de lucru la Strasbourg. În prima parte a zilei, şeful Executivului a avut întrevederi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarii europeni Vera Jourova (Justiţie, consumatori şi egalitate de gen) şi Margrethe Vestager (Concurenţă).