Evenimentul Zilei > Politica > Ponta dezvăluie o reuniune secretă pe tema Ucraina
Ponta dezvăluie o reuniune secretă pe tema Ucraina

Ponta dezvăluie o reuniune secretă pe tema Ucraina

Premierul Victor Ponta a anunţat, din greşeală, că nu poate participa la o reuniune a CSAT, deşi fusese convocat la Palatul Cotroceni pentru o discuţie informală, despre situaţia din Ucraina.

La şedinţa de de lucru care s-a desfăşurat sâmbătă de la Palatul Cotroceni au fost chemaţi şefii unor instituţii care nu făceau parte din CSAT, aşa cum membri ai acestui consiliu nu s-au aflat pe lista invitaţilor, întrucât nu aveau legătură cu subiectul dezbătut. Deşi nu era o şedinţă CSAT şi acest eveniment nu trebuia să fie anunţat public, primul-ministru a difuzat un comunicat în care anunţa că nu poate lua parte şi l-a delegat pe Gabriel Oprea, vicepremier şi ministru interimar de Interne, pentru a-l reprezenta la Cotroceni.
A greşit şedinţa
"Primul-ministru Victor Ponta a fost informat de convocarea unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru ziua de astăzi, la ora 17,00. Ca urmare a absenţei sale din Bucureşti, primul-ministru a luat decizia de a-l împuternici pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe şi să îl reprezinte la aceasta şedinţă", se arată în comunicatul Guvernului. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea, a fost nevoit să corecteze informaţia eronată difuzată de Executiv.
"Nu este şedinţă CSAT, este o şedinţă de lucru convocată de preşedintele Traian Băsescu, la care a fost invitat şi premierul Victor Ponta. Nu participă toţi membrii CSAT", a declarat Bogdan Oprea. Potrivit unor informaţii neoficiale, şi duminică a avut loc la Cotroceni o şedinţă de lucru pe tema Ucrainei şi tot fără participarea premierului. La această şedinţă ar fi participat preşedintele Băsescu, Gabriel Oprea, care îl înlocuieşte pe Victor Ponta, ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Apărării, Mircea Duşa şi şeful SRI George Maior.
Relaxat, la meciul de baschet
Nu se ştie, deocamadată, unde şi-a petrecut premierul României acest week-end, dar vineri seara el s-a aflat la Ploieşti, la meciul de baschet dintre Steaua CSM Eximbank şi CSU Asesoft. Premierul, care este stelist, a urmărit meciul până la final alături de Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, prietenul său, şi de Alexandru Iacobescu, manager general al CSU Asesoft. Echipa favorită a lui Ponta a pierdut meciul în faţa Asesoft, scorul fiind 87 la 74 în favoarea ploieştenilor.
"Nu este şedinţă CSAT, este o şedinţă de lucru la care a fost invitat şi premierul Victor Ponta."
BOGDAN OPREA, purtător de cuvânt al preşedintelui Băsescu

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: