Evenimentul Zilei > Politica > Ponta despre sechestru: Am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin, e o procedură normală. Știam din presă
Ponta despre sechestru: Am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin, e o procedură normală. Știam din presă

Ponta despre sechestru: Am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin, e o procedură normală. Știam din presă

Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că măsura sechestrului asigurător dispusă de procurorii DNA în cazul său este "o procedură normală" și că a pus la dispoziția anchetatorilor apartamentul pe care îl deține.

"Procurorul apreciază că toți cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei. Eu evident că am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin. (…) Îl aveam (contractul apartamentului—n.r.) și l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Soția mea e europarlamentar, nu voiam să îi sechestreze contul sau altceva. Și asta, până la urmă, e o procedură normală", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

El a explicat că aflat din presă, pe surse, cu o oră înainte de a se prezenta la DNA, faptul că procurorul va dispune măsura sechestrului în cazul său, adăugând că "presa e foarte bine informată".

El a atras atenția că expertiza financiar-contabilă dispusă la solicitarea sa și a avocatei sale va dovedi că nu a produs niciun prejudiciu: "A fost o discuție extrem de scurtă. Procurorul a dispus, așa cum era normal, o expertiză financiar-contabilă, eu sunt convins că în urma acestei expertize care se finalizează în luna august va rezulta ceea ce ANAF-ul deja a spus și celelalte instituții ale statului, și anume că în urmă cu 8 ani nu am eludat nici măcar un leu, vreo taxă și nu am produs niciun prejudiciu".

Victor ponta a adăugat că nu va da declarații la DNA până nu se va finaliza expertiza, arătând că procurorii sunt cei care trebuie să îi dovedească vinovăția și nu invers.

"Eu cred că toți oamenii din această țară, poate cu excepția mea, că la mine nu se aplică, procurorul trebuie să dovedească că e vinovat, nu eu că sunt nevinovat, că eu pot să vă spun acum că sunt nevinovat", a mai spus șeful Executivului. 

Victor Ponta s-a prezentat, luni, la sediul DNA, procurorii anticorupție anunțând că au pus în mișcare acțiunea penală față de premier și că i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul "Turceni-Rovinari".