UPDATE: Scrisoarea transmisă de premierul Victor Ponta celor două Camere ale Parlamentului, în care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare pentru punerea în acord a legii referendumului cu decizia Curţii Constituţionale, a ajuns la Senat, a declarat,  preşedintele interimar al acestui for legislativ, Petru Filip.

”Scrisoarea premierului Victor Ponta a ajuns la Senat acum o oră. Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale pentru a putea stabili termene pentru o sesiune extraordinară a Senatului”, a spus acesta, conform Agerpres.
Marţi, Curtea Constituţională a decis că Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
Guvernul a transmis un comunicat de presă în care anunţă că va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul Legii referendumului, dar a precizat că este sarcina Parlamentului să pună în acord legislaţia privind referendumul cu decizia luată de Curte.
Însă, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat că referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern, şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat Curtea Constituţională. Şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a avut aceeaşi poziţie şi a precizat că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului potrivit căreia preşedintele este demis cu majoritatea celor care se prezintă la urne se aplică la referendumul din 29 iulie.
Citiţi şi:

  • INADMISIBIL: Guvernul ignoră decizia Curţii Constituţionale. CCR a invalidat şmecheria lui Ponta şi Antonescu
  • Sebastian Lăzăroiu: Decizia CCR a arătat clar lovitura de stat
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. CCR a dat dreptate puciştilor!
  • Exact ca în deciziile de ieri: Revocarea Avocatului Poporului nu este constituţională. CCR nu s-a pronunţat pentru că USL i-a tăiat atribuţiile
  • Traian Băsescu: "Cu adevărul şi Constituţia mergem la referendum"