Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, anunț neașteptat despre moțiunea de cenzură! Cum va răspunde PSD
Ponta, anunț neașteptat despre moțiunea de cenzură! Cum va răspunde PSD

Ponta, anunț neașteptat despre moțiunea de cenzură! Cum va răspunde PSD

Victor Ponta susține că membrii Pro România nu vor semna moțiunea de cenzură, dacă aceasta vizează alegerea primarilor într-un tur sau două, pentru că e „o chestie strict politică”.

Pe de altă parte, parlamentarii Pro România o vor vota, dacă e legată de probleme sociale sau economice.  „De exemplu faptul că nu se aplică o creştere de alocaţie, dacă e vorba de chestiuni de lipsa de măsuri pentru dezvoltarea economiei, pentru că suntem într-o scădere, nu suntem în recesiune tehnică, dar suntem în scădere economică, votăm”, a declarat Ponta.

„În 2011 PDL-ul a introdus alegerile într-un singur tur că le conveneau lor. PSD era contra”

Liderul Pro România a adăugat că problema alegerii „într-un tur, două, șapte, nouă” nu este, în realitate, de interes public.

„Interesul public al cetăţenilor este să aibă un primar onest şi bun, dintr-un tur, din două, din şapte, din nouă, calculele astea strict politice… În 2011 PDL-ul a introdus alegerile într-un singur tur că le conveneau lor. PSD era contra. Acum PSD se ţine de chestia asta că le convine lor. E o chestie strict politică pentru care nu merită să faci moţiune. Pe chestiuni economice şi sociale, da, vom vota”, a mai spus Ponta.