Liderul Pro România a susținut că „în situații excepționale”, partidul său ar putea avea candidați comuni cu PSD pentru alegerile locale. Fostul ministru a mai precizat că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru Primăria Capitalei, dar că acesta nu are suficientă susținere politică.

În opinia sa, Vlad Voiculescu „vrea doar să fie șeful peste cele 19 spitale din București ca să aibă acces la buget”, în timp ce ”PNL n-are candidat deloc”, chiar dacă e cel mai mare partid.

„Vor fi oameni care n-au candidat niciodată. E un avantaj pe care îl ai atunci când faci un partid nou”, a spus Victor Ponta, vizând astfel candidații Pro România.

Ponta nu exclude alianțele locale cu PSD

„Avem candidații Pro România, dacă vor fi anumite situații excepționale, putem să avem candidați comuni. Nu candidatul PSD sau al Pro România, că nu facem nimic. Dar în anumite situații, ca excepție, nu exclud deloc să avem alianțe locale. Dar regula va fi de a avea candidații noștri”, a completat Ponta.

El a mai spus că partidul său va fi reprezentant de un candidat care nu a mai participat până acum la alegeri: „Nu știu dacă neapărat vom putea câștiga de la început, dar va reprezenta o alternativă la ce există în acest moment”.