Evenimentul Zilei > Politica > Ponta a RIDICULIZAT demersul lui Dragnea: „Este o mascaradă”
Ponta a RIDICULIZAT demersul lui Dragnea: „Este o mascaradă”

Ponta a RIDICULIZAT demersul lui Dragnea: „Este o mascaradă”

Deputatul Victor Ponta a ironizat inițiativa liderului social-democrat, Liviu Dragnea, de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară.

„Este o mică mascaradă. Să fim sinceri, noi ne facem că muncim, cel care a convocat sesiunea, domnul Dragnea, este în vacanţă, cvorum nu avem şi nu am luat nicio decizie, dar cică am făcut o şedinţă. Mi se pare neserios şi mi se pare că ne facem de râs”, a spus Ponta la Parlament, citat de Agerpres.

El a adăugat că „vorbeam cu colegii mei în bancă acum că orice abuz pe care îl faci, la un moment dat când nu mai eşti la Putere o să-l facă ceilalţi şi o spun şi autocritic, adică toate abuzurile pe care le-a făcut PD până în 2012, după aceea le-a făcut USL când aveam noi majoritate, acum data viitoare când o să aibă altcineva majoritate o să facem şedinţă cu doi şi dacă PSD o să critice o să spună – Uite, aţi făcut şi voi. Acesta este genul de greşeală pe care o faci şi după aceea o plăteşti foarte scump. Eu cred că trebuia să fie cvorum normal, dar la un moment dat vor face şi alţii la fel şi nu o să poţi să-i critici”.

Întrebat despre absenţa de la şedinţă a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Ponta a răspuns că „poate a prins un bilet mai ieftin de vacanţă”.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, astăzi, că sesiunea parlamentară extraordinară a fost convocată în urma unei consultări telefonice a secretarului general cu membrii Biroului permanent şi cu liderii de grup.

Deși cel care a convocat Camera Deputaților în ședință extraordinară a fost liderul social-democrat, Dragnea a ales să plece în vacanță. El şi-a delegat atribuţiile, de marţi până vineri, lui Florin Iordache.

De asemenea, Ponta a susținut că PSD este condus greşit și a precizat că nu doreşte să rupă formaţiunea politică.            

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, și deputatul USR, Cristian Ghinea, au declarat că formațiunile din care fac parte vor sesiza CCR , deoarece convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară nu a îndeplinit condițiile legale și constituționale.