Evenimentul Zilei > International > Pompeiul în PERICOL! Autoritățile sunt în alertă. Ce măsuri au în plan | GALERIE FOTO și VIDEO
Pompeiul în PERICOL! Autoritățile sunt în alertă. Ce măsuri au în plan | GALERIE FOTO și VIDEO

Pompeiul în PERICOL! Autoritățile sunt în alertă. Ce măsuri au în plan | GALERIE FOTO și VIDEO

Ruinele din Pompei sunt în pericol, așa că autoritățile acestui veritabil muzeu în aer liber au în plan deja mai multe măsuri.

Problema o reprezintă fluxul prea mare de turiști, aproximativ 35.000 de pe zi, iar acum se discută care va fi limita de turiști pe care Pompeiul o poate suporta fără ca să existe consecințe nefaste. 

Managerul Bunurilor Culturale de la Pompei, Massimo Osanna, discută deja cu ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, mai ales având în vedere că numărul de vizitatori poate exploda în prima duminică din luna iunie când accesul este gratuit, scrie presa locală, citată de Agerpres.


PROSTIE. Cocaină în cantităţi impresionante, livrată la supermarket. Din nou… | VIDEO

 Massimo Ossana a propus o creștere a efectivelor și dispozitivelor de pază, precum și o limitare la 15-20.000 a numărului de persoane admise zilnic în perimetrul sitului arheologic. Totodată, el a sugerat crearea unor itinerarii prestabilite.

Înfloritorul oraș roman Pompei a fost acoperit de lavă la erupția din anul 79 a vulcanului Vezuviu, aceeași soartă având și alte două localități din zonă, Herculaneum și Stabie. 

Descoperit abia din 1748, Pompeiul a devenit, cu timpul, una dintre cele mai celebre atracții din Italia pentru iubitorii de istorie. În ultimii ani, a fost afectat de dărâmarea unor vestigii, de greve ale personalului și de chiar de furturi, așa încât au existat voci care au vorbit despre 'o a doua distrugere' a Pompeiului.