Curtea de Apel Timișoarea a menţinut pedeapsa cu închisoarea pentru poliţist, și a schimbat valoarea daunelor. El a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare, magistrații contopind două pedepse: una pentru ucidere din culpă şi alta pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultând o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare.

Accidentul a avut pe loc 6 martie, la intersecția bulevardului Iuliu Maniu cu strada Ioan Alexandru, în Arad. Victima, un bărbat de 68 de ani, se dă jos de pe bicicletă ca să traverseze strada, pe trecerea de pietoni, când e lovit, în plin, de polițistul beat aflat la volanul mașinii sale. Impactul a fost așa de violent încât biciclistul a fost proiectat în aer 20 de metri, iar în cădere s-a lovit mortal. Agentul Florin Claudiu Fedor are 34 de ani, și se afla în timpul liber în momentul accidentului, întorcându-se, băut bine,  de la un meci de fotbal cu colegii.

Magistrații au decis să reducă cuantumul daunelor materiale stabilite în favoarea părţii civile Toda Maria, de la suma de 5.531,85 lei la suma de 5.321,85 lei, precum şi cuantumul daunelor morale, de la suma de 50.000 euro la suma de 30 000 euro, echivalentul în lei la data plăţii. Sentința reduce și cuantumul daunelor morale stabilite în favoarea părţilor civile Toda Ioan Marian şi Toda Oana Raluca, de la suma de câte 50.000 euro, la suma de câte 20.000 euro.