În filmări făcute publice se poate observa cum polițiștii îmbrăcați în civil, cu căști rețin un bărbat din mijlocul mulțimii adunate pe bulevardul Montparnasse, din sudul Parisului. În acest timp, mai mulți manifestanți scandează „toată lumea detestă poliția”.

Tot atunci, unul dintre polițiști introduce bastonul în pantalonii bărbatului imobilizat, la nivelul feselor. După care bărbatul este scos din mulțime.

Prefectul poliției din Paris a sesizat IGPN pentru ca inspecția să ancheteze asupra acestor fapte, dar şi asupra altor două cazuri de violențe prezumate dezvăluite de înregistrările video.

În prima un polițist cu cască pălmuiește violent un manifestant, iar în cea de a doua un alt membru al forțelor de ordine aruncă cu o piatră de pavaj în timpul manifestației.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară în cele trei cazuri şi a încredințat investigațiile IGPN.

Defilarea tradițională de 1 mai s-a derulat la Paris într-o ambianță tensionată, care au început înainte de plecarea în marş şi au continuat de-a lungul întregului parcurs.

„Dacă există o culpă, vor exista sancțiuni, administrative şi judiciare”, a declarat vineri ministrul de interne Christophe Castaner, în cadrul unui briefing de presă.