Pe apelul de urgență, localnicii din Săcălășeni au informat că omul își distruge toată casa și pare ”ieșit din minți”. La fața locului a fost direcționată o patrulă de ordine publică care a ajuns în cel mai scurt timp.

Potrivit polițiștilor, la intrarea în curte au fost întâmpinați de un bărbat recalcitrant care i-a înjurat după, care a mers după un topor cu care a vrut să îi atace. În fața acestui comportament, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, pentru avertizare, dar omul și-a continuat atacul. În urma acestei stări de fapt, polițiștii au tras de cinci ori, în plin, în zona picioarelor.

În zonă au fost trimise și echipaje de la Jandarmeria Maraureș și de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Maramureș.

La fața locului a fost chemat un echipaj de ambulanță care l-a preluat pe agresor și l-a transportat la spitalul din Baia Mare, unde a fost operat de urgență.

Atacatorul se numește Grigore Fitigău, iar în ultimii ani a locuit la Londra. Potrivit IPJ Maramureș, bărbatul a fost reținut pentru ultraj și distrugere, urmând ca împotriva acestuia să fie întreprinse și alte acțiuni pe linie penală, pentru a se stabili cu ce se ocupă acesta și care sunt sursele de venit.