Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii de la „Crimă Organizată” au luat pe sus zeci de dealeri de droguri. Rețeaua folosea inclusiv copii în vânzarea de MDMA, cannabis sau hașiș
Polițiștii de la „Crimă Organizată” au luat pe sus zeci de dealeri de droguri. Rețeaua folosea inclusiv copii în vânzarea de MDMA, cannabis sau hașiș

Polițiștii de la „Crimă Organizată” au luat pe sus zeci de dealeri de droguri. Rețeaua folosea inclusiv copii în vânzarea de MDMA, cannabis sau hașiș

Una din marile rețele de trfic de droguri care alimenta piața în Timișoatra și Lugoij a fost destructurată, marți. Păolițiștii de la ”Crimă Organizată” au stabilit că între membrii rețelei se găseau inclusiv copii, folosiți pentru distrubuirea narcoticelor.

Polițiștii de la Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara împreună cu jandarmii au descins în 27 de locații pentru a pune în executare  33 de mandate de aducere. Monitorizările din ultimele luni au scos la iveală faptul că suspecții au vândut cantități importante de cannabis, cocaină și MDMA. Existau mai multe grupări care tranzacționau între ele drogurile sau își împrumutau ”marfă” dacă rămâneau fără. Zeci de suspecți au fost duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara, iar o cantitate importantă de droguri a fost confisvcată.
”Acțiunea a vizat 33 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, membri ai unei grupări specializate în traficul stradal de droguri de risc şi mare risc”, transmit oficialii BCCOT.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste o jumătate de kilogram de canabis, 200 de grame de hașiș, mai multe doze MDMA, 32 de comprimate susceptibile a conține substanțe psihoactive, 8 cântare, o cultură formată din 6 plante de cannabis, un pistol cu gaze, 6 cartușe, un cort pentru cultură indoor cannabis, 25.600 de lei, 990 de euro și 34 de telefoane mobile.

Cum funcționa rețeaua

”Din cercetări a reieşit că, începând cu octombrie 2017, până în februarie 2019, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Gruparea infracțională ar fi fost stratificată pe 3 niveluri: dealeri mari, medii și stradali. Dealerii mari ar fi deținut cantități mari de droguri, pe care ulterior le-ar fi comercializat. Dealerii medii ar fi avut un rol preponderent de intermediari între bănuiții de pe nivelurile I și III și ar fi achiziționat cantități mari de droguri de la dealerii mari, pe care, ulterior, le –ar fi vândut celor de la nivelul inferior, dar și propriilor clienți. Dealerii stradali ar fi achiziționat cantități de droguri, în special de la dealerii intermediari, pe care le-ar fi vândut, în principal, cercului lor de consumatori”, mai arată polițiștii de la ”crimă Organizată”.

La activităţi au participat şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Arad, Caraș-Severin și Oradea. De asemenea, au acordat sprijin și colegii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și Poliției Municipiului Lugoj, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, jandarmi din Timișoara, precum și un echipaj canin de laDirecția Regională Vamală Timișoara.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: