Efectul a fost contrar, mai multe persoane sărind în ajutorul scandalagiilor și umilindu-i pe oamenii legii care au fost nevoiţi să se retragă şi să ceară ajutorul colegilor.

Practic, polițiștii sosiți la fața locului au încercat să-i imobilizeze pe cei doi, reușindu-se încătușarea unuia dintre acestia, moment în care cel de-al doilea bărbat a devenit violent în limbaj și comportament, opunandu-se imobilizării. Profitând de situația creata, cel încătușat a scăpat din imobilizare și împreună cu celalalt, însoțiți și de alte persoane, i-au înjurat, scuipat şi ameninţat cu bătaie pe oamenii legii.

Poliţiştii s-au retras şi au cerut întăriri. După sosirea colegilor, s-a pornit în căutarea scandalagiilor.

S-au tras patru focuri de armă pentru prinderea lor. Bărbatul încătuşat a fost prins. Al doilea scandalagiu este în continuare căutat.

„Imediat, poliţiştii, prezenţi la faţa locului, au solicitat sprijin, astfel încât spre localitatea respectivă au fost redirecţionate echipaje de ordine publică şi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În prezent, unul dintre cei doi agresori, un tânăr de 23 de ani, din judeţul Buzău, se află în custodia Poliţiei, iar celălalt a fost identificat şi este căutat de către forţele de ordine.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. Precizăm că, la momentul intervenţiei în cadrul unui eveniment, poliţiştii acţionează gradual şi proporţional, scopul nostru fiind evitarea escaladării conflictului, prevenirea actelor de violenţă şi, foarte important, salvarea de vieţi”, a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Nu este pentru prima oară când oamenii legii sunt umiliți de infractori, în ultimul timp asfel de atitudini fiint tot mai frecvente, scrie RomâniaTV.