Poliţişti, cercetaţi pentru corupţie în Iaşi

Poliţişti, cercetaţi pentru corupţie în Iaşi

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul a patru subofiţeri din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Iaşi, cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Ioan Răzvan Marciuc, Vanel Carp, Iulian Lăzar şi Lucian Munteanu sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz în serviciu în formă specială.

Manciuc şi Carp sunt suspectaţi şi de luare de mită. Ei ar fi primit bani de la diverşi şoferi pentru a-i scoate basma curată în urma unor accidente rutiere cu victime. Carp a fost mutat în decembrie la Serviciul Pemise de Conducere şi Înmatriculări.

"Astăzi, cei trei subofiţeri rămaşi la Rutieră au cerut să fie mutaţi în alte structuri, voi analiza cererile. Dacă vor fi trimişi în judecată, vor fi suspendaţi automat din funcţie. Ancheta internă nu a fost finalizată", a declarat Liviu Zanfirescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Lista subofiţerilor corupţi de la Rutieră ar putea fi extinsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În două săptămâni cercetările vor fi finalizate, 10 poliţişti de la DGA sunt delegaţi pentru a verifica actele ridicate de la SPR Iaşi. Nu ştim încă ce amploare va lua ancheta", a declarat Iulian Ispir, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Este posibil şi ca anumiţi martori să fie transformaţi în inculpaţi întrucât trebuie să existe şi persoana care a dat mită.