De ce controlul antidrog?

Filtrele instalate pentru a controla circulaţia persoanelor şi a maşinilor pe timpul pandemiei, dacă acestea au toate documentele în ordine sau doar umblă aiurea pe stradă încălcând dispoziţiile ordonanţelor militare, nu fac şi control antialcool sau antidoping. Arăţi buletinul şi declaraţia, cei mai mulţi şoferi nici măcar nu coboară geamul şi treci mai departe dacă eşti în regulă.

În cazul nostru, controlul amănunţit, ca la un filtru de circulaţie, s-a făcut. Asta poate însemna două lucruri: ori maşina condusă de poliţistul fără carnet mergea în zig-zag, ori era aşteptat în urma unei informaţii. Din datele pe care le avem, în acel filtru de control nu se afla nici un ofiţer de Antidrog.

Exclusiv EvZ

Aşa că rămâne prima variantă. Maşina se deplasa ciudat. Mai este un argument în favoarea acesti prime ipoteze. Mai întâi, şoferul cu permisul suspendat a suflat în alcooltest, semn că poliţiştii l-au crezut beat. Rezultatul a ieşit negativ. Nu băuse. După aceea a fost testat şi cu aparatul  DRUGTEST, iar rezultatul a ieşit pozitiv.

Nu băuse, dar trăsese pe nas. De ce este important să ştim din ce cauză a fost testat? Simplu. Specialiştii antidrog, spun că substanţa halucinogenă ingerată poate ieşi la test şi după o jumătate de an de când a fost consumată.

Dar, desigur că după şase luni, în niciun caz nu mergi cu maşina pe două roţi, să atragi atenţia poliţiştilor. Deci, omul nostru fără permis trăsese pe nas de curând, poate chiar înainte sau imediat după ce se urcase la volan, de megea cu maşina atât de aiurea încât i-a sesizat pe cei de la filtru, care l-au şi testat.

Primul lucru stabilit: s-a drogat în timpul liber!

Locul unde a fost prins, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, se află fix în partea cealaltă a Capitalei faţă de sediul secţiei de poliţie unde drogatul îşi defăşura activitatea. Deci nu venea sau mergea la muncă. De altfel, s-a demonstrat că era în timpul liber, la volanul maşinii personale.

Exclusiv EvZ

Şi acum să tragem o primă concluzie pe baza acestor date. Faptul că s-a urcat la volan, ştiind că încalcă legea, că are permisul suspendat, iar pe stradă sunt o groază de patrule şi filtre care te opresc, ceea ce de altfel a şi păţit, la care adăugăm că trăsese pe nas de curând, ne poate duce la concluzia că omul este dependent rău de drog şi este capabil să treacă peste orice ca să şi-l procure. Inclusiv peste riscul să fie prins foarte uşor.

Să nu uităm însă că marţi a fost tot sărbătoare şi, în ciuda interdicţiilor, oamenii s-au mai strâns ca să petreacă.

Drogul milionarilor în nasul uni poliţist de circă

Aparatul DRUGTEST a indicat şi substanţa halucinogenă care fusese folosită. Aici este cea de-a doua surpriză. Cocaină. Omul trăsese pe nas cocaină. Cocaina mai este supranumită şi drogul milionarilor. Pentru că preţul ei pe piaţa neagră este foarte ridicat, în comparaţie cu cel al altor droguri.  Ori, un salariu de poliţist de circă, oricât o fi crescut el în ultima vreme, este greu să-i permită acestuia să folosească drogul milionarilor.

Exclusiv EvZ

Din informaţiile confidenţiale pe care le avem şi pe care nu le-am putut verifica până la capăt, aşa că au o marjă de credibilitate de 85 la sută, am aflat că poliţistul prins marţi seara drogat la volan  lucrează la Serviciul Evidența Populației din Secţia 5 din Sectorul 1. Adică e mai degrabă funcţionar, decât poliţist. Am mai aflat că a lucrat înainte în serviciul ”Furturi”, dar a fost mutat disciplinar de acolo.

Așadar, de unde să aibă bani de cocaină, că leafa nu-i ajungea sigur ca poliţist la Evidenţa Populaţiei?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE