Totul a început la începutul lunii decembrie 2008, când un tânăr din localitate a fost reţinut după ce un consătean a reclamat la poliţie că cineva i-a sustras mai multe bunuri dintr-o autoutilitară proprietate personală.

Cercetările ulterioare l-au indicat ca autor al faptei pe un tânăr din Slatina aflat la părinţi în acea perioadă, acesta recunoscând incidentul.

Poliţiştii din comună i-au întocmit acestuia dosar penal şi, de atunci şi până în prezent, şeful de post a fost contactat de mai multe ori atât de către tatăl tânărului, cât şi de făptaş însuşi, propunându-i-se diverse sume de bani pentru muşamalizarea dosarului. Ultima tentativă s-a consumat luni,15 iunie, când tatăl tânărului i-a propus şefului de post o întâlnire pentru soluţionarea situaţiei.

Poliţistul a anunţat însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA – Olt de intenţia acestuia. Autorităţile au pus la cale o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia l-au reţinut pe bărbat în timp ce încerca să îi ofere şefului de post suma de 400 de lei pentru aplicarea unei amenzi administrative fiului său. Acesta este acum cercetat pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită şi riscă să se alăture fiului său la închisoarea.