Evenimentul Zilei > Actualitate > POLIȚIST ÎNJUNGHIATĂ și colegul ei au fost FELICITAȚI de ministrul de Interne. Cei doi vor fi PREMIAȚI
POLIȚIST ÎNJUNGHIATĂ și colegul ei au fost FELICITAȚI de ministrul de Interne. Cei doi vor fi PREMIAȚI

POLIȚIST ÎNJUNGHIATĂ și colegul ei au fost FELICITAȚI de ministrul de Interne. Cei doi vor fi PREMIAȚI

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, i-a felicitat, astăzi, pe cei doi polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – agent de poliție Andreea Alistar, din cadrul Secției 8 Poliție și agent de poliție Cârciumaru Viorel, din cadrul Secției 23 Poliție - care, în cursul zilei de ieri, aflându-se în timpul liber, au intervenit pentru imobilizarea unei femei care amenința cu un cuțit călătorii dintr-un autobuz din Capitală.

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a interesat de starea medicală a polițistei Andreea Alistar și a apreciat inițiativa și curajul celor doi tineri subofițeri, considerând conduita lor un model pentru toți angajații Ministerului Afacerilor Interne, transmite MAI.

Polițista a fost înjunghiată în braț, timp ce o imobiliza pe femeia care a scos cuțitul în autobuz.

„Aceast gen de atitudine, pe care am remarcat-o la unii oameni ai legii, reprezintă un model pentru toți angajații ministerului, pentru că principalul rol al polițiștilor, jandarmilor și pompierilor este acela de a proteja cetățenii. Vă mulțumesc și vă felicit pentru curajul dumneavoastră și pentru modul în care v-ați făcut datoria, chiar dacă erați în timpul dumneavoastră liber la momentul incidentului” le-a spus polițiștilor vicepremierul Gabriel Oprea.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne a dispus măsuri de recompensare a celor doi polițiști.

La întâlnirea cu vicepremierul Gabriel Oprea, agenții de poliție au fost însoțiți de șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă.