Mai exact, în Ciupa-Mănciulescu, satul din comuna Rătești unde se află casa care i-a aparținut lui Armand Călinescu, omul politic asasinat de legionari în anul 1939. Acolo, trei bărbați au reclamat, la sediul Poliției Topoloveni, după trei zile de la comiterea faptei, că au fost împușcați. Printre ei s-ar fi numărat și fostul viceprimar al comunei, Alexandru Marin, lider PNL.

Unul a spus că a fost atins de alice în cot, altul în burtă și al treilea spunea că a fost zgâriat la cap. Oficiali din Poliția Argeș neau confirmat că trei bărbați, de 48, 56 și 69 de ani, toți din comuna Rătești, au formulat, în cursul după-amiezei de 28 martie a.c., o plângere colectivă. Ei le-au reclamat polițiștilor că, în seara zilei de 25 martie a.c., în timp ce se aflau la marginea unui câmp, într-o zonă de zăvoi de pe raza localității Rătești, persoane necunoscute ar fi tras asupra lor, cu intenție, folosind arme de vânătoare cu alice. Cei trei reclamanți au depus și o plângere pentru tentativă de omor.

 

Vulpea a dispărut

 

În timpul audierilor, însă, la sediul Poliției Topoloveni s-a prezentat un paznic de vânătoare, de 56 de ani, din Căteasca. Acesta știa că se efectuează verificări în legătură cu „tentative de omor”. El le-a spus polițiștilor că, în seara zilei de 25 martie, în baza unei autorizații de vânătoare emisă de AJVPS Ar geș, pentru vul pe și șacal, s-ar fi dus la vânătoare, în locul cu pricina, împreună cu un alt vânător, de 43 de ani, din Rătești. Vânătorul în cauză ar fi, de fapt, rivalul politic din PSD al fostul viceprimar.

Paznicul le-a spus oamenilor legii că ar fi observat o vulpe și ar fi tras cu pușca în direcția animalului, fără să observe vreo persoană nici înainte, nici după. Vulpea a dispărut, după aceea, în spatele unor tufișuri. În replică, cei trei susțin că acolo nu erau tufișuri. Cert este că polițiștii, care au serioase semne de întrebare față de cele sesizate, i-au îndrumat pe reclamanți la Serviciul Medico Legal pentru a se stabili dacă au fost împușcați sau nu cu alice. Până la lămurirea situației, actele întocmite de polițiști au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, întrun dosar în care se fac verificări pentru tentativă de omor.