Evenimentul Zilei > Actualitate > Politician împușcat la vânătoare! Polițiștii din Arad au intrat pe fir
Politician împușcat la vânătoare! Polițiștii din Arad au intrat pe fir

Politician împușcat la vânătoare! Polițiștii din Arad au intrat pe fir

O partidă de vânătoare care a avu loc vineri seara, pe raza localității Iarmata, județul Arad, s-a finalizat cu o tragedie.

Un bărbat de 65 de ani, din Seleuș, județul Arad, a fost împușcat la vânătoare, fiind transportat în stare gravă la spital. Victima se numeșete Ioan Nicoară și este candidat din partea Partidului Puterii Umaniste la funcția de consilier local, în cadrul Consiliului Local Seleuș.

Din primele informații, furnizate de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Arad, rezultă că incidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 20.00, pe fondul de vânătoare 43, din Arad. În plus, mai spun oamenii legii, cel care a tras nu avea autorizație de a participa la vânătoare.

Încă nu este clar cum a fost organizată partida de vânătoare, dar polițiștii susțin că cei care au participat nu au respectat normele legale în materie. „Cum este posibil ca victima a fost împușcată în abdomen. În acest caz este clar că cel care a tras și persoana rănită se aflau față în față, ori regulile de la vânătoare arată că toți participanții stau în linia, la o distanță unul de celălalt”, spune un polițist din Arad.

„Vineri seara, în jurul orei 20:00, în timp ce desfășura activități în cadrul unei partide de vânătoare autorizate, un bărbat de 60 de ani a fost împușcat în zona abdomenului de către un bărbat de 37 de ani, vânător autorizat. Evenimentul a avut loc pe un fond cinegetic de pe raza localității Seleuș.Victima a fost transportată la Spitalul Ineu și ulterior la Unitatea de Primire Urgențe Arad.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul: nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă”, a precizat Claudia Iuga, purtător de cuvânt la IPJ Arad.

Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din Arad și a fost operată, echipa medicală diin compusă dintr-un medic urolog și un chirurg generalist. Glonțul a provocat distrugeri masive ale unor organe, medicii fiind nevoiți să îi scoată bărbatului rinichiul stâng.