Evenimentul Zilei > International > Poate fi oroarea secolului. Peste 200 de copii abuzați de un medic
Poate fi oroarea secolului. Peste 200 de copii abuzați de un medic

Poate fi oroarea secolului. Peste 200 de copii abuzați de un medic

Timp de 30 de ani, peste 200 de copii ar fi fost abuzați de un medic din Franța. Jurnalele unui chirurg scot la iveală un caz cutremurător, considerat cel mai mare scandal de pedofilie din această țară. Unele dintre abuzuri ar fi avut loc în timp ce copiii erau sub anestezie, în timpul spitalizării lor.

Societatea franceză este șocată de ceea ce ar putea fi cel mai mare scandal de pedofilie din Franța, dezvăluie site-ul La Charente Libre, citat de activenews.ro. Jurnalele medicului Joel Le Scouarnec, de 68 de an, scot la lumină detalii cutremurătoare despre abuzurile sexuale asupra copiilor. Specialistul în chirurgie abodminală explică, detaliat, în aceste jurnale, cu desene explicite, dar și prin cuvinte, abuzurile și fanteziile pe care le avea cu minorii.

Peste 200 de nume de copii au fost găsite în aceste jurnale, în notițe care datează încă din anii 90. Unele dintre abuzuri ar fi avut loc în timp ce copiii erau sub anestezie, în timpul spitalizării lor.

Totul a ieșit la iveală într-o zi de aprilie 2017, în mica localitate Jonzac, din vestul Franței, după mărturia unei fetițe de 6 ani. Imediat, la domiciliul medicului autoritățile au găsit documente compromițătoare.

În 2005, medicul fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru distribuirea de imagini compromițătoare, într-un caz de pornografie infantilă. Nu se aflase, la acea vreme, întreaga grozăvie. A fost lăsat în libertate și a recidivat. Acum, medicul este în închisoare.

Poliția a găsit la locuinta sa caietele în cauză, dar și fotografii, păpuși, peruci și obiecte sexuale.
În luna martie, chirurgul a fost demis după ce a fost acuzat de două violuri comise asupra minorilor și alte trei infracțiuni sexuale.

Ancheta va trebui să stabilească dacă toate numele găsite în acele jurnale sunt victime reale sau dacă este o fantezie, a declarat avocatul său.

Primul proces care va începe în curând se referă la patru acuzații de viol și agresiune sexuală asupra minorilor. Alte trei cazuri au fost prescrise

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: