Evenimentul Zilei > Justitie > Poate fi LOVITURA DECISIVĂ pentru Kovesi. CURTEA DE APEL a anunţat un VERDICT ISTORIC. NUMELE COLDEA apare într-o COMBINAŢIE EXPLOZIVĂ. Cât mai rezistă ŞEFA DNA?
Poate fi LOVITURA DECISIVĂ pentru Kovesi. CURTEA DE APEL a anunţat un VERDICT ISTORIC. NUMELE COLDEA apare într-o COMBINAŢIE EXPLOZIVĂ. Cât mai rezistă ŞEFA DNA?

Poate fi LOVITURA DECISIVĂ pentru Kovesi. CURTEA DE APEL a anunţat un VERDICT ISTORIC. NUMELE COLDEA apare într-o COMBINAŢIE EXPLOZIVĂ. Cât mai rezistă ŞEFA DNA?

Jurnaliştii televiziunii Antena 3 au anunţat că “șeful Comunității Naționale de Informații al lui Traian Băsescu, martor-denunțător, protejat de șefa DNA, Daniel Moldoveanu, împreună cu alți denunțători profesioniști care erau protejați de Kovesi, să fie anchetați și să nu beneficieze de protecție”, conform unei decizii pe care au luat-o recent magistraţii de la Curtea de Apel București.

“Secția 1 Penală decide la fond în următorul fel: Horia Simu, Moldoveanu Daniel, Buliga-Neagu Alexandru Andrei, Surdu Georgian, Niculae Aurel, Thiess Adrian, Cocoș Dorin, Cocoș Alin, Birișiu Ionuț, „în temeiul dispozițiilor art 340 rap la art. 341, alin 6, litera b, Cod de procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Horia Simu, împotriva soluției de clasarea a cauzei dispusă prin Rechizitoriul nr 634/P/2015 din data de 20 iulie 2016… față de numiții Horia Simu, Moldoveanu Daniel, Buliga-Neagu Alexandru Andrei, Surdu Georgian, Niculae Aurel, Thiess Adrian, Cocoș Dorin, Cocoș Alin, Birișiu Ionuț, priivtor la infracțiunile de complicitate la săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, se arată pe antena3.ro

Horia Simu a fost inculpat și trimis în judecată de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale; avocatul său, Bogdan Cimbru, a declarat că Daniel Moldoveanu l-a contactat pe clientul său prin Eugen Coldea, vărul lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI.

„Domnul Horia Simu are un mare handicap de imagine în România. Nimeni nu poate să invoce că ar fi fost favorizat de cineva. Amânările succesive în procesele de eliberare au reprezentat din punctul meu de vedere dovada faptului că s-au analizat cele 60 de volume ale dosarului de urmărire penală, s-au analizat argumentele prezentate de către noi, probele noi pe care le-am depus cu ocazia plângerii pe care am formulat-o în fața Curții de Apel București și pe bună dreptate instanța a constatat faptul că noi în mod constant, am invocat faptul că cei opt denunțători nu puteau să beneficieze de o cauză de impunitate. S-au trezit toți să facă denunțuri. Domnul Moldoveanu l-a contactat pe Simu prin Eugen Coldea, vărul lui Florian Coldea. Sunt multe aspecte care urmează să fie lămurite”, a declarat Cimbru.