E adevărat că orice parteneriat se bazează pe încredere. Ceea ce Guvernul PNL nu mai are. Cum ar fi putut fi altfel când prim-ministrul și miniștrii se contrazic între ei sau chiar pe ei înșiși în aceeași zi? Ce să mai înțeleagă oamenii? Că au stat în casă două luni de zile, dar au văzut cum Guvernul a organizat el însuși exportul de români pentru agricultura altora?! Că acum haosul din vămi este și mai mare? Și că Guvernul nu face nimic coerent, nimic pentru protecția celor care vin, dar nici a celor care au stat, aici, în case?

Nu cred că se aștepta cineva ca tocmai liberalii să nu înțeleagă esența acestui parteneriat dintre stat și cetățean.

Era atât de greu în a DISCUTA cu toți factorii implicați? În a găsi soluții ÎMPREUNĂ? Era mult mai simplu pentru toată lumea și mult mai eficient, iar guvernului i-ar fi rămas timp suficient pentru a se concentra doar pe măsurile de redeschidere economică, pe relansarea economiei. Pentru că aceasta este de fapt treaba statului!

Cu siguranță, operatorul privat ar fi știut mai bine decât un funcționar cum să își organizeze afacerea pentru a nu avea probleme și pentru a o păstra deschisă! Mai bine decât orice POLITRUC al Guvernului PNL! Cu siguranță, un patron de restaurant, terasă sau magazin ar fi făcut tot ce era necesar pentru ca business-ul său să rămână deschis, pentru a-și păstra bunul renume și pentru a-și mulțumi clienții.

La fel în învățământ, unde au închis toate școlile, fără deosebire. Sunt școli, în special cele private, care au spațiu suficient pentru a gestiona, în condițiile date, un învățământ de calitate. Sunt și școli care nu au aceste condiții, iar pentru acestea din urmă statul putea merge pe soluții alternative.

Mai mult decât în orice alt domeniu, Biserica își putea organiza singură programul și regulile astfel încât totul să se desfășoare cât de cât normal. Cu respectarea regulilor de siguranță pentru enoriașii săi! Pentru că era interesul său, în primul rând, să facă asta, nu doar al Statului! Totul ar fi pornit de la a-i invita la o discuție pe reprezentanții tuturor cultelor…

Dar aroganța politică și-a spus cuvântul. Guvernul PNL nu a fost interesat de niciunul dintre domeniile unde puteau găsi un partener de dialog! PNL nu a dat doi bani nici pe antreprenori, nici pe dascăli și elevi, nici pe reprezentanții cultelor religioase. Nu a avut încredere în ei și nu i-a considerat parteneri. PNL a folosit doar biciul, încălcări de drepturi și de libertăți, legi și ordonanțe neconstituționale!

Ceea ce este însă de-a dreptul halucinant, mai ales pentru un guvern așa-zis liberal, este abordarea față de economie. În loc să proiecteze măsuri care să redeschidă economia, prioritatea zero a Guvernului PNL a fost  – și este și acum! –  cum să țină închisă economia.

Adevărul este că economia e la pământ și nu își va reveni în câteva luni doar cu interdicții! NU își va reveni fără măsuri ferme și clare de sprijin!

Iar dacă îndemnul la spălat pe mâini este singura politică economică guvernamentală, atunci mai bine pleacă acasă! Singuri, fără să mai aștepte să fie demiși prin moțiune de cenzură. Înainte de a omorî tot ce alții s-au chinuit să construiască în ultimii ani.