Evenimentul Zilei > Politica > PNL vrea să-i dea lovitura fatală Gabrielei Firea. Reacția Primarului General
PNL vrea să-i dea lovitura fatală Gabrielei Firea. Reacția Primarului General

PNL vrea să-i dea lovitura fatală Gabrielei Firea. Reacția Primarului General

Organizația PNL București i-a făcut plângere penală Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei.

Astfel, plângerea penală pe numele Gabrielei Firea a fost făcută pentru că blochează completarea echipei PNL din Consiliul General al Capitalei, după demisia, în decembrie trecut, a unui consilier PNL.

Violeta Alexandru, președintele PNL, a afirmat că edilul Capitalei a cauzat „o vătămare a drepturilor și intereselor legitime” ale PNL pentru că, după demisia lui Ciprian Ciucu, care și-a depus mandatul de consilier general, Gabriela Firea a refuzat timp de mai multe luni să treacă pe ordinea de zi validarea mandatului supleantului Ștefania Vichi (Stoican) Focșa.

„Față de faptul că, demisia domnului Ciucu Ciprian a fost înregistrată la data de 04.12.2019, Partidul Național Liberal, în conformitate cu dispozițiile legale, a înregistrat la Cabinet Secretar General al Municipiului București cu nr. 1804729 din 16.12.2019 toate documentele necesare îndeplinirii procedurii de validare a mandatului supleantului, respectiv al doamnei Focșa (Stoican) Vichi Ștefania.

Conform Legii 215/2001, a administrației publice locale, primarul are printre altele și atribuții în privința întocmirii ordinii de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București și potrivit Codului administrativ, reglementări potrivit cărora, după vacantarea locului de consilier local, hotărârea prin care se validează mandatul supleantului, este adoptată în prima ședință desfășurată după apariția evenimentului, adică de ÎNDATĂ.

Întrucât timp de mai multe luni primarul, la solicitările repetate ale Partidului Național Liberal a refuzat sistematic să introducă pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București, proiectul de hotărâre privind validarea mandatului supleantului, reiese fără niciun dubiu că nu au fost respectate nici dispozițiile legale care prevăd termene imperative cu privire la validarea mandatelor supleanților”, se spune în plângerea penală.

Pe lângă Gabriela Firea, au mai fost trimiși în judecată Marius Adrian Pavel – președinte de sedință al Consiliului General al Municipiului București, Mariana Brod – director executiv al Direcției de Asistență Tehnică și Juridică și Georgiana Zamfir, secretar general al Municipiului București.

În replică, Gabriela Firea a declarat că PNL ar trebui să se ocupe de creșterea alocațiilor și pensiilor, negând acuzațiile aduse. „Ministrul Muncii face acuzații nedemne. Este ridicol, problema este la ei. Aceste plângeri sunt niște răfuieli politice”, a spus Gabriela Firea.