Liberalul a lansat o serie de atacuri la adresa guvernării PSD, pornind de la aceste informații.

„În momentul de față, România se află pe ultimul loc în Europa în privința inovării tehnologice. Iar diferența dintre România și penultima țară clasată, Bulgaria, este imensă. Guvernarea PSD a venit cu o mulțime de promisiuni goale. Și unde ne-a dus asta? România este acum clasată ca fiind „inovator modest“. PSD pare că nu reușește să înțeleagă că investițiile în inovație oferă profituri mari pe termen mediu și lung. Din păcate, orizontul celor mai mulți care conduc acest partid se limitează numai la propriile lor buzunare și la ziua de mâine. De aceea, nu vom avea prea multe șanse să evoluăm sub guvernarea PSD!”, se arată în comunicatul de presă, emis de către Oprea.

Deputatul PNL afirmă că Guvernul nu oferă informații despre sursele de finanțare pentru programul de inovare și transfer tehnologic, în condițiile în care Executivul este obligat să justifice sumele cheltuite din bugetul de stat.

„Grav este și faptul că acest executiv nu oferă informații despre sursele de finanțare pentru programul de inovare și transfer tehnologic, despre sumele alocate efectiv. Nu există date privind domeniile în care s-au investit fondurile pentru inovare, randamentele acestor investiții. Pe de altă parte, guvernul are obligația să justifice sumele cheltuite din bugetul de stat. Așa încât este de interes să aflăm direcțiile de cercetare prioritare pentru inovare, proiectele finanțate și rezultatele lor, fie și parțiale, numărul de brevete obținute în urma investițiilor”, potrivit sursei menționate.

El mai adaugă că în dezvoltarea noilor tehnologii investesc toate statele și că „actuala guvernare ignoră viitorul și ține captivă o țară întreagă”:

„Dezvoltarea noilor tehnologii este una dintre cele mai importante mize în care investesc toate statele. În România, însă, actuala guvernare ignoră viitorul și ține captivă o țară întreagă! Sprijinirea antreprenorilor, a micilor afaceri, a ideilor noi, valori de bază ale PNL, vor face ca România să nu mai fie încadrată în categoria „inovatorilor modești“!”

 

Te-ar putea interesa și: