Evenimentul Zilei > Actualitate > PNL promite PC 10 deputaţi şi 7 senatori
PNL promite PC 10 deputaţi şi 7 senatori

PNL promite PC 10 deputaţi şi 7 senatori

Protocolul PNL-PC garantează conservatorilor 10 locuri eligibile de deputaţi şi 7 de senatori, iar conducerea alianţei este asigurată de doi co-preşedinţi, după modelul Alianţei DA, convenite în 2003 de liberali şi democraţi.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că prevederea referitoare la locurile eligibile este parte a înţelegerii cu PC, care a avut pretenţia să aibă garantate grupuri parlamentare în Camera Deputaţilor şi Senat.
Potrivit unor surse din PNL, protocolul cu PC este construit pe modelul celui încheiat cu PDL, la constituirea Alianţei DA, inclusiv în ceea ce priveşte conducerea asigurată de doi co-preşedinţi, respectiv liderii celor două formaţiuni.
Cât priveşte colaborarea cu PSD, Crin Antonescu a precizat că social-democraţii trebuie să decidă dacă asupra unei formule pe termen lung ceea ce ar presupune şi participarea pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare şi susţinerea unui singur candidat la prezidenţiale.
Preşedintele PSD Victor Ponta nu a exclus aceast scenariu, însă a precizat că acesta va putea fi pus în practică dacă PSD şi PNL vor cădea de acord asupra principiilor de guvernare. "Asta e partea cea mai grea”, a comentat liderul social-democrat.
PNL şi PC au convenit astăzi asupra încheierii unei Alianţe de centru-dreapta.