Evenimentul Zilei > Politica > Lider județean PNL: „Este absolut necesar un raport al activității lui Ludovic Orban. PNL a devenit incapabil să negocieze viitorul țării”
Lider județean PNL: „Este absolut necesar un raport al activității lui Ludovic Orban. PNL a devenit incapabil să negocieze viitorul țării”

Lider județean PNL: „Este absolut necesar un raport al activității lui Ludovic Orban. PNL a devenit incapabil să negocieze viitorul țării”

Președintele organizației județene PNL Maramureș, Ionel Bogdan, spune că partidul a pierdut încrederea electoratului și nu oferă o alternativă credibilă la actuala guvernare, motive pentru care președintele PNL Ludovic Orban trebuie să explice de ce formațiunea liberală a ajuns „o locomotivă cu aburi cu pretenții de tren de mare viteză”.

Comunicatul liderului județean PNL vine după ce moțiunea de cenzură inițiață de liberali pentru demiterea Guvernului nu a întrunit în Parlament numărul necesar de voturi. De asemenea, o serie de senatori și deputați PNL au demisionat recent din partid.

Liderul PNL Maramureș face parte din tabăra care l-a susținut pe europarlamentarul Cristian Bușoi la alegerile pentru funcția de președinte PNL, alegeri câștigate de Ludovic Orban.

„Ultimele evenimente politice impun o analiză serioasă în interiorul partidului a rezultatelor echipei de conducere a PNL. Consider că este absolut necesară convocarea unui Birou Permanent Național al partidului, în cadrul căruia să fie prezentat un raport al activității Biroului Executiv Central și al președintelui Ludovic Orban”, a spus liderul județean PNL, potrivit unui comunicat publicat în presa locală.

Liderul județean spune că românii și-au pierdut încrederea în PNL și vina trebuie asumată „de la vârful partidului până la ultima organizație locală”.

Potrivit acestuia, PNL nu oferă o alternativă credibilă la actuala guvernare.

„Avem nevoie de o analiză serioasă pentru a vedea care sunt cauzele care au făcut din PNL un partid incapabil să negocieze serios viitorul partidului și al țării. Iar după această analiză trebuie să trecem la fapte”, a spus liderul județean.

Ionel Bogdan apreciază că principalul obiectiv al PNL trebuie să fie coalizarea tuturor partidelor de dreapta.

Nu putem să mai fim în continuare o locomotivă cu aburi cu pretenții de tren de mare viteză”, a spus acesta.