“Iar suntem în coada clasamentului la promovabilitatea la bacalaureat, ultimul loc e ocupat de Ilfov şi noi pe penultimul loc. Anul trecut, măcar am avut în judeţ un om cu media 10, anul acesta nu am avut niciun absolvent care să ia 10 pe linie. Vă anunţ de acum: orice elev din judeţ care va lua nota 10 pe linie la bacalaureat va primi din partea filialei PNL Giurgiu o bursă de 5.000 de euro. Îi vom premia pe cei merituoşi şi o spun de acum, ca să stimulăm performanţa”, a declarat Marin Anton.

El a completat că speră ca PNL, prin acordarea unor astfel de burse de merit, să încurajeze şi să stimuleze elevii să facă performanţă şi, poate, astfel, “scapă învăţământul giurgiuvean de ultimele locuri”.  

Promovabilitatea la bacalaureat în acest an în judeţul Giurgiu este, înainte de rezolvarea contestaţiilor, de 50,76%, cu peste zece procente mai mare faţă de anul trecut, când au promovat 40,6% din absolvenţii de liceu înscrişi la examen. Judeţele cu cea mai mare promovabilitate sunt Sibiu – 83,73%, Bacău – 83,54%, Iaşi 82,91% şi Cluj – 82,75%, iar cu cea mai slabă, Ilfov – 42,24% şi Giurgiu – 50,76%.