'Primarul Toma se face vinovat de infracţiunile de fals, uz de fals şi interese ilegale. Acesta a ascuns datorii de 9 milioane de euro', a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu. 'Conform unor informaţii certe, Toma are popriri pe conturile sale ca persoană fizică de circa 9 milioane de euro. Acesta a ajuns la aceste datorii colosale pentru că a garantat personal pentru creditele restante pe care le au firmele sale la un număr impresionant de bănci. Din declaraţia de avere pe care o poate consulta oricine pe site-ul primăriei rezultă că Toma nu are nicio avere. Nici casă, nici maşină, nici căruţă, nimic. Doar datoriile de 9 milioane de euro, pe care a uitat să le treacă, pentru a nu fi demascat public', a spus Mocanu.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat pentru AGERPRES, că pe moment nu doreşte să comenteze aceste acuzaţii.

'Nu comentez în acest moment, este un atac concertat înaintea şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal de mâine (marţi-n.r.). Ieri, conducerea Companiei de Apă a sesizat DNA, azi PMP vine cu acuzaţii similare', a declarat Constantin Toma.

Pe ordinea de zi a şedinţei CL Buzău de marţi se află mai multe proiecte de hotărâri care vizează fie desemnarea unor reprezentanţi în adunările generale ale acţionarilor unor societăţi, fie a unor membri în Consiliile de Administraţie ale societăţilor din subordinea CL, precum şi un proiect ce vizează modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă Buzău.

Te-ar putea interesa și: