La ora transmiterii știrii Centura Capitalei este blocată din cauza apei, care depășește, în unele zolne, roțile mașinilor. Șoferii au rămas blocați pe Centură la ieșirea spre autostrada București-Pitești.

Circulația se desfășoară cu dificultate, marți, pe anumite sectoare din patru drumuri naționale, din cauza apei acumulate pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Traficul este îngreunat în județul Galați pe DN 24D, între localităţile Bălăbăneşti şi Bursucani, precum şi în localitatea Crăieşti, iar în județul Iași pe DN 28, în localităţile Miclăuşeni şi Războieni, pe DN 28A, în localitatea Ruginoasa, și pe DN 28B, în localitatea Târgu Frumos.Mai multe localități din județul Galați au fost marți sub avertizare Cod roșu de grindină și vijelii, în timp ce în județul Iași este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă până marți, la ora 21.00

Mai multe zone din judeţul Teleorman au fost inundate, în ultimele două zile, din cauza ploilor puternice, iar pe Drumul European 70 nivelul apei ajunge la 30 de centimetri. Nivelul apei pe Drumul European 70 este în creştere. Fluidizarea traficului rutier este asigurată de poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului.

Pe DN 6, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, circulaţia este dirijată pe un singur sens. Având în vedere ultimele atenţionări meteorologice, pentru cetăţenii cu autoturisme mici, poliţiştii recomandă ruta ocolitoare Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Videle – Ghimpaţi.