Plimbare de 180.000 de lei 40 de aleși locali pleacă la Bruxelles să ducă două bannere

Plimbare de 180.000 de lei 40 de aleși locali pleacă la Bruxelles să ducă două bannere

Consiliul Județean Hunedoara a organizat, din bani publici, o „excursie” de care benefi ciază 16 consilieri județeni, 13 primari și viceprimari, majoritatea din comune, și 11 angajați ai CJ. Ei vor promova Castelul Corvinilor și vor face schimb de experiență

Într-o informare trimisă presei locale zilele trecute se arăta că 29 de persoane ar fi urmat să formeze delegaţia judeţului Hunedoara la „Open Doors Day – Ziua Porţilor Deschise la Instituţiile Europene”, organizată sâmbătă, la Bruxelles. Până joi dimineaţa s-au mai găsit 11 „excursionişti”. E vorba de şefi de servicii şi direcţii din Consiliul Judeţean (CJ). Din comunicatul CJ reiese că scopul principal al deplasării este amplasarea unui stand de reprezentare a judeţului Hunedoara, stand care conţine două bannere, 200 de broşuri turistice, tot atâtea pliante ale Castelului Corvinilor şi vreo 400 de CD-uri de prezentare. Informarea scrisă nu face referire la nicio altă activitate programată a delegației.

„Cei interesaţi vor putea consulta la stand un album de prezentare a judeţului Hunedoara, editat în şase limbi europene: engleză, franceză, germană, maghiară, italiană şi română”, se mai arată în comunicatul CJ Hunedoara, care precizează şi că „pentru optimizarea costurilor” s-a decis ca deplasarea să fie făcută cu autocarul şi microbuzul instituţiei.

Dorin Gligor: „O chestiune de normalitate”

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuşi, costurile ajung la 180.000 de lei, mai bine de jumătate din bugetul total al Consiliului Judeţean alocat pentru deplasări în 2015. Vicepreşedintele CJ, Dorin Gligor, cel care conduce, de fapt, instituţia, consideră că deplasarea la Bruxelles este o chestiune care ţine de normalitate: „Invitaţia a fost făcută de Adunarea Regiunilor Europei pe numele fiecărui consilier judeţean. 17 au acceptat invitaţia şi, dacă tot au mai rămas locuri în maşină, am invitat să ni se alăture şi câţiva primari şi viceprimari, ca să vadă şi ei cum se întâmplă lucrurile în altă parte. La Bruxelles pot stabili şi contacte extrem de utile pentru proiectele lor. E o chestiune de normalitate. E vorba de Adunarea Regiunilor Europei, nu doar de un stand de promovare, cum a lăsat să se înţeleagă acel comunicat. La mijloc e o eroare de comunicare ce ne aparţine”.

Dorin Gligor conduce Consiliul Judeţean Hunedoara din noiembrie, anul trecut, când preşedintele Mircea Moloţ (instalat în funcţie încă din 2004) a fost arestat la domiciliu într-o anchetă a DNA care-l acuză de mai multe fapte de corupţie.