Evenimentul Zilei > Politica > Pleșu: Nimeni NU scapă întreg la CAP din vânzoleala actualei GUVERNĂRI
Pleșu: Nimeni NU scapă întreg la CAP din vânzoleala actualei GUVERNĂRI

Pleșu: Nimeni NU scapă întreg la CAP din vânzoleala actualei GUVERNĂRI

Andrei Pleșu comentează într-un articol pentru Adevărul situația politică actuală dată de scandalul din coaliția de guvernare.

Chiar dacă a câștigat cu o majoritate lejeră alegerile, majoritatea parlamentară pare să fi scăpat de sub control autoritatea pe care o exercita asupra guvernului și programului de guvernare. Andrei Pleșu comentează situația actuală, în care taberele Dragnea și Grindeanu încearcă să își câștige majoritatea de partea sa.

“Că programul generos de guvernare avea gustul unei savarine de carton era uşor de anticipat,” comentează Pleșu. “Programul celălalt (nu prea bine ascuns) a mers binişor, cu o mică bîlbîială, în ianuarie, cînd s-a încercat validarea furtivă a Ordonanţei 13. Dar putem fi încă încrezători în limitarea drastică a pragului pentru abuz în serviciu, în oarecari perspective pentru amnistieri şi graţieri, iar, de curînd, în reamenajarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în aşa fel încît lucrările (false) de doctorat ale unor personalităţi de vîrf ale partidului să nu mai fie contestate de tot soiul de răuvoitori.”

“Ia uitaţi-vă la fîşneaţa intelectuală Olguţa, la şefa Pandele, la dna poliţist Carmen Dan! Nu pot să nu-mi aduc aminte de un cuplet cîntat pe vremuri la Teatrul ”Constatin Tănase”: ”Femei, femei, femei, o lume plină de idei…” continuă acesta. ”Să trăiască clonele coanei Joiţica: Olguţa, Gabi, Carmen, Sevil. Că ”e dame bune!””..

“Nimeni nu scapă întreg (la cap) din vînzoleala actualei guvernări. Păi să ajungi să-ţi placă Grindeanu?! Să te dai cu Ponta?!” conchide Pleșu.