Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a studiat protocolul secret încheiat între SRI și CSM și a precizat că acesta a fost semnat, din partea CSM, de către Oana Schimidt Hăineală, un om pentru care Liviu Dragnea a garantat și care s-a aflat mereu în diverse funcții în guvernele PSD.

De asemenea, deputatul a susținut că are „mai multe solicitări publice către SRI, către Comisia parlamentară de control, către Guvern și către președintele PSD, domnul Liviu Dragnea”.

„Articole abominabile în Protocolul SRI – CSM! Am mai multe solicitări publice: către SRI, către Comisia parlamentară de control, către Guvern și către președintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Exact ca și în cazul protocolului SRI – Parchetul General, și protocolul SRI – CSM conține articole abominabile: 1.„În cauze complexe, cooperarea efectivă se realizează pe baza unor planuri comune, aprobate de conducerile celor două instituții, cu precizarea sarcinilor ce revin fiecărei Părți” (art. 3, alin. 2).

Exact ca și în cazul protocolului SRI – Parchetul General, cer Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI să solicite publicarea în cel mai scurt timp posibil a acestor „planuri comune” ale SRI, PG și CSM. Cetățenii României au dreptul să afle care au fost „cauzele complexe”, în ce au constat „planurile comune”, cine le-a semnat și cine le-a pus în practică! 2. „Cooperarea se realizează în temeiul legii și al prezentului Protocol, cu respectarea strictă a atribuțiilor și competențelor părților” (art. 3, alin. 1). Cu alte cuvinte, adăugăm la lege și ne facem propriul sistem legislativ – unul #paralel (apropo de Statul Paralel). Nu era nicio nevoie să existe acest protocol, câtă vreme exista deja LEGEA! Cum vine asta – „Cooperarea se realizează în temeiul legii și al prezentului Protocol”?

Cooperarea trebuie să se realizeze DOAR în temeiul LEGII! 3. Art. 3, alin. 1 (litera c) conține o prevedere absolut sinistră! – „analizarea unor proiecte de acte normative referitoare la obiectul de activitate al părților”. ….Poftim? Adică produc SRI și CSM acte normative în laboratoarele lor? Păi activitatea de legiferare nu era, în democrație, apanajul Parlamentului țării?!? 4. Art. 6: „Părțile se obligă ca, într-un termen rezonabil, să își comunice reciproc rezultatele obținute în baza informărilor primite de cealaltă parte”….Dumnezeule mare! Absolut totul este profund greșit în acest articol! E profund greșit ca membrii CSM să devină #INFORMATORI ai SRI! Și e profund greșit ca membrii CSM să fie OBLIGAȚI printr-un protocol nelegal și neconstituțional să #RAPORTEZE către SRI! SOLICITĂRI:

1.Solicit SRI și CSM să facă publice toate „planurile comune” de acțiune corespunzătoare „clauzelor complexe”, precum și toate „analizele” anuale asupra „modului de desfășurare a cooperării”!

2.Solicit Guvernului României și Ministerului Justiției să precizeze în ce raport se mai află în momentul de față cu distinsa doamnă HĂINEALĂ! Din câte cunosc eu, este actualmente şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei. Și, dacă e așa, e pur și simplu minunat! …Nu-i așa!? 3.Când îmi manifestam indignarea, la început de 2017, pentru faptul că Guvernul e brusc extraordinar de preocupat ca doamna HĂINEALĂ să lucreze într-însul (ba la Ministerul Justiției, ba la Ministerul de Interne), președintele PSD a afirmat că nu e „nefrecventabilă” și că e „o bună profesionistă”.

Îi solicit președintelui PSD să comunice dacă își păstrează opinia. P.S. Protocolul SRI – CSM a fost semnat, în 2012, de George Maior, Alina Ghica, Florian Coldea și distinsa doamnă HĂINEALĂ…”, a scris Pleșoianu, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: