Evenimentul Zilei > Politica > Planurile lui Ciolacu. PSD nu mai e condus de un „tătuc”. Orban să stea liniștit
Planurile lui Ciolacu. PSD nu mai e condus de un „tătuc”. Orban să stea liniștit

Planurile lui Ciolacu. PSD nu mai e condus de un „tătuc”. Orban să stea liniștit

Noul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, miercuri la prânz, de planurile partidului în opoziție și de reorganizarea partidului.

PSD a recunoscut seria imensă de greșeli pe care le-a făcut, și nu a făcut acest lucru doar de formă, a declarat Ciolacu. Se vede clar că nu a fost doar o împărțire de funcții, a adăugat acesta.

El a mai spus că singurul mandat al noii conduceri vizează organizarea congresului. „Nu am primit alte atribuții de la colegi, nu am venit să dăm afară oameni din partid”, a spus Ciolacu, întrebat dacă vor fi oameni excluși. Mai mult, unii dintre cei excluși ar putea fi reprimiți, a adăugat liderul interimar al PSD.

„Vom stabili un calendar de alegeri în fiecare organizație, astfel ca în februarie să avem congres. În acest moment sunt 2 organizații cu șefi interimari”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

„La CEx nu s-a nominalizat o alianță în mod special cu Pro România, dar au fost solicitări, inclusiv de la București, pentru a putea să facă alianțe pentru locale. Colegii din județe au insistat că partidul nu trebuie izolat. Partidul nu mai este condus de un tătuc, nu am fost mandatat să vorbesc despre alianțe pentru moțiunea de cenzură. Dar vom vorbi cu toate formațiunile parlamentare, cu sindicatele, pentru ca partidul să nu fie izolat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a adăugat că „acum PSD este în opoziție. La Palatul Victoria este un guvern al unui partid care este minoritar în Parlament. Opoziția are dreptul să depună o moțiune de cenzură pe sesiune. Categoric vom depune una, dar lăsați-ne să ne așezăm, domnul Orban poate sta liniștit”.

„A fost o mare minciună că s-a spus că am schimbat legile justiției pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie, dar știți unde este acum”.

„Deja am decis să luăm legătura cu socialiștii europeni și să le explicăm care sunt intențiile noastre”.

Marcel Ciolacu a refuzat să vorbească despre Dosarul „10 august” și despre rolul unor membri PSD în reprimarea manifestației diasporei, dar a admis că afost una dintre greșelile pentru care partidul a plătit electoral.