Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Planul secret al sovieticilor! URSS voia să învingă NATO printr-o apocalipsă nucleară!
Planul secret al sovieticilor! URSS voia să învingă NATO printr-o apocalipsă nucleară!

Planul secret al sovieticilor! URSS voia să învingă NATO printr-o apocalipsă nucleară!

În timpul Războiului Rece, în 1979, strategii Pactului de la Varșovia au întocmit un scenariu apocaliptic cu prilejul unui exercițiu strict secret de simulare militară.

Conform dosarelor date publicității în 2005 de guvernul polonez, sovieticii și aliații lor mizau pe bombardamente atomice asupra capitalelor occidentale și o invazie terestră pentru a învinge NATO. Culmea, scenariul apocaliptic, numit „Șapte zile până la Rin” a fost conceput în timp ce președintele american Jimmy Carter și liderul sovietic Leonid Brejnev discutau despre deghețarea relațiilor dintre cele două superputeri.

Hărțile desecretizate de polonezi arată că sovieticii luau în calcul lovituri nucleare asupra Capitalei de atunci a Republicii Federale Germania, Bonn, dar și asupra unor mari orașe germane, precum Frankfurt, Köln, Stuttgart, Munchen și Hamburg.  Mai mult, Bruxellesul, sediul politic al NATO, precum și orașele importante din Danemarca, Olanda și nordul Italiei ar fi fost de asemenea lovite, chiar dacă exista riscul ca NATO să declanșeze represalii și să distrugă Praga și Varșovia.

Planul Pactului de la Varovia arată că Franța ar fi fost cruțată, întrucât nu făcea parte din structura integrată a NATO. Nici Marea Britanie nu s-ar fi confruntat cu anihilarea nucleară.


Dovezile CRIMELOR Armatei Roșii sunt POSTATE pe INTERNET

Pactul de la Varsovia a renascut in Asia


În combinație cu loviturile nucleare, planul sovietic vorbește despre o „pâlnie de invazie”, mai precis despre o ofensivă de proporții asupra Germaniei, cu scopul ca armatele Tratatului de la Varșovia să ajungă la Rin în cel mai scurt timp posibil – făcând astfel imposibilă o victorie a NATO, notează nationalinterest.org,

Nu toate țările membre ale Pactului de la Varșovia au fost de acord cu astfel de planuri,deși sovieticii au argumentat ca obiectivul lor era de a evita anihilarea nucleară totală și de a câștiga o poziție puternică pentru negocierile de pace.

Potrivit Wikipedia , planul „Șapte zile până la Rin” era destinat să fie aplicat ca răspuns la un atac nuclear al NATO împotriva orașelor poloneze și cehe, în condițiile în care loviturile NATO i-ar fi împiedicat pe comandanții blocului sovietic să trimită întăriri în Germania de Est pentru a împiedica o posibilă invazie.