Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ! PLANUL României pentru a CONTROLA Marea Neagră
Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ! PLANUL României pentru a CONTROLA Marea Neagră

Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ! PLANUL României pentru a CONTROLA Marea Neagră

Invitat al rubricii „Apel matinal”, de la România Radio Actualități, Mihai Fifor a făcut noi precizări despre importanța pe care România o are în contextual mondial.

Oficialul guvernamental a declarat că, după summit-ul NATO de la Bruxelles de săptămâna trecută, România şi-a atins obiectivele pe care şi le-a propus.

„Ţara noastră este şi trebuie să rămână furnizor de securitate şi stabilitate între Marea Neagră şi Balcanii de Vest”, a reafirmat astăzi la Radio România Actualităţi, ministrul apărării, Mihai Fifor.

„În primul rând, obţinerea ca pe teritoriul României să avem un comandament de nivel de corp de armată, un comandament NATO de trei stele. Lucrul acesta poziţionează România pe harta Alianţei, într-un mod cât se poate de evident ca furnizor important de securitate, ca partener credibil, ca ţară oricând să-şi asume iniţiative şi politici NATO. România a avut deja un obiectiv la summit, acela de a genera o discuţie separată, referitoare la Marea Neagră, pentru că ne dorim ca în continuare abordarea de pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice să fie o abordare echilibrată, asffel încât să putem să avem şi România ca al doilea pilon esenţial de securitate pe flancul estic după Polonia”, a declarat Fifor.