Evenimentul Zilei > Social > Planul Papei Francisc zguduie lumea din temelii cu o nouă viziune asupra economiei mondiale
Planul Papei Francisc zguduie lumea din temelii cu o nouă viziune asupra economiei mondiale

Planul Papei Francisc zguduie lumea din temelii cu o nouă viziune asupra economiei mondiale

Un program lansat la iniţiativa Papei Francisc, „Laudato Si’ Challenge”, poate revoluţiona ideea de economie la nivel mondial. Este vortba despre tentativa de finanţare a proiectelor start-up care au în vedere mai multe obiective la nivel mondial, printre care şi rezolvarea crizei climei. Potrivit Mediafax, Papa Francisc intenţionează să reformeze economia globală, de aşa natură încât aceasta să servească şi celor mai vulnerabili. Viziunea sa despre o nouă „economie socială” este una în care nu se renunţă la nimeni şi nimeni nu este ascuns, scrie Forbes.

Planul lui Papa Francisc, de a da o nouă dimensiune economiei pare un proiect îndrăznet pe cale de realizare. Însărcinat de către Papă cu rolul de a unifica eforturile construirii unei noi generaţii de antreprenori sociali, Cardinalul Peter Turkson opare a-şi fi liat rolul foarte în serios. El este primul consilier al Papei în materie de dezvoltarea integrală a umanităţii şi ajută la dezvoltarea noului program lansat „Laudato Si’ Challenge”, program al cărui text face referire la iniţiativa îndrăzneaţă de a pune bazele finanţării proiectelor start-up  care au în vedere mai multe obiective la nivel mondial, printre care şi rezolvarea crizei climei. Există deja o companie în Uganda care foloseşte deşeuri agricole pentru generare de energie electrică şi o altă companie care a transformat filtrarea apei într-un venit care salvează vieţi şi susţine nivelul de trai al ţării în dezvoltare. „Obiectivul programului „Laudato Si’ Challenge”, aflat în plină expansiune, este să facă faţă provocărilor la nivelul tutror categoriilor sociale. Ca şi mare realizare de până acum este grupul de antreprenori cărora noi le-am dat un impuls şi astfel au rezultat companii incredibile. Unul dintre antreprenori a creat un filtru care poate fi pus în orice sursă de apă şi o va transforma în apă potabilă”, declară cardinalul Turkson, citat de Mediafax. Papa consideră business-ul ca pe o îndeletnicire nobilă şi astfel lansează şi o provocare pentru cei care s-au distins prin business – să găsească o cale prin care să-i ajute pe cei de jos să se descurce cu problemele cu care se confruntă, mai spune cardinalul.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: