O face privind în viitor fiindcă spune că majoritatea galben-roşie nu va dura mult.

Am subevaluat foamea de funcţii atât din partea M5S, cât şi a PD

”Ascundeţi-vă în palate fiindcă mai devreme sau mai târziu vin peste voi italienii”, a atacat liderul Ligii de Nord, care tocmai pentru a protesta împotriva „unei operaţiuni a împărţirii funcţiilor şi a cuceririi palatelor puterii care a fost regizată la Berlin, Paris şi Bruxelles”, luni se va afla în piaţă, în faţa Camerei deputaţilor, ”fără steaguri de partid, fără lozinci de partid şi pancarte”.

Marţi Salvini se va reîntoarce în parlament în calitate de senator

Acum, că se află în opoziţie, nu va ierta în niciun fel noua majoritate. ”Pot continua să-şi distribuie funcţii vreme de câteva luni, dar nu va dura mult – asigură el – fiindcă jocurile de culise din palatele puterii le cunosc perfect şi eu şi italienii”. Deci, dacă nu va fi în toamnă, prevede că poporul va fi chemat din nou la urnele de vot. Sigur, nu s-a aşteptat că liderii M5S şi PD vor ajunge la un acord. Cum nu s-ar fi aşteptat ca Giuseppe Conte să fie premierul oricărei combinaţii. Este dispus să refacă totul de la capăt. Deocamdată e momentul să privească înainte. Pentru aceasta, săptămâna viitoare se va întâlni cu Silvio Berlusconi. La orizont sunt probleme electorale foarte importante. Ceea ce are acum în plan ex ministrul de Interne, este „alianţa cu toţi italienii care nu sunt nici cu Di Maio, nici cu comuniştii lui Renzi”.

Dar Salvini nu închide total uşa noului guvern

Ceva bun trebuie să propună ei, cum ar fi problema fiscalităţii a cărei rezolvare e gata s-o voteze cu ai săi dacă e bine ticluită. Dar nu se abţine în a ataca din nou pe Di Maio fostul aliat: „Ca să treci în 15 zile de la ministrul Dezvoltării economice, la ministru de Externe, ori trebuie să deţii un premiu Nobel, ori pentru această funcţie eşti în stare să calci pe cadavre. Mai ales că nu ştii o boabă de engleză sau franceză”.

„Acesta este guvernul trădării şi ruşinii”. În ultimii doi ani, Partidul Democrat n-a făcut altceva decât să piardă toate alegerile. Şi totuşi, acum se află în guvern. Unicul liant care-l ţine alături de M5S este ura pentru Lega Nord, titrează Il Giornale.