Evenimentul Zilei > International > Planul lui Biden de stimulare a populației a creat controverse. Inclusiv prizonierii primesc bani din partea statului
Planul lui Biden de stimulare a populației a creat controverse. Inclusiv prizonierii primesc bani din partea statului

Planul lui Biden de stimulare a populației a creat controverse. Inclusiv prizonierii primesc bani din partea statului

Se pare că Internal Revenue Service (IRS) nu a făcut diferența între cetățenii obișnuiți care respectă legea și cei încarcerați pentru crime atunci când a plătit cecuri de stimulare în valoare de 1.400 de dolari, aprobate prin Planul de salvare al președintelui Joe Biden.

Cecuri oferite pentru stimularea populației

Potrivit Fox News, „Guvernul federal dă în judecată criminalii condamnați și traficanții sexuali care au primit cecurile, ordonându-le să folosească fondurile pentru a plăti familiile victimelor lor”. Fox News a mai raportat că „Republicanii din Senat s-au plâns degeaba săptămâna trecută, după ce a fost dezvăluit că bombardierul maratonului din Boston, Dzhokhar Tsarnaev, a primit un cec de 1.400 de dolari în baza facturii de ajutor pentru coronavirus de 1,9 trilioane de dolari”.

Oficialii federali din Massachusetts au depus o moțiune prin care îndeamnă instanța să-i ordone lui Tsarnaev să renunțe la cecul și la orice alte fonduri din contul său fiduciar pentru a fi plasate în cele peste 100 de milioane de dolari pe care le datorează victimelor sale. Biroul Federal al Închisorilor a citat informații care afirmă „că IRS nu poate refuza o plată cuiva care este încarcerat dacă este cetățean american sau străin rezident în SUA, dacă nu este revendicat ca fiind dependent de un alt contribuabil.”

Bancnote Euro
Sursă: Arhivă EVZ

Conform legislației de stimulare a lui Biden, cei care au câștigat până la 75.000 de dolari în venit brut sau cuplurile care câștigau 150.000 de dolari – pe lângă copiii lor sau adulții aflați în întreținere – se calificau pentru suma totală de 1.400 de dolari per persoană. Mai mult decât atât, părinții singuri care au un copil și care au câștigat 112.500 USD sau mai puțin s-au calificat, de asemenea, pentru suma totală. Dar celor cu un venit de 80.000 de dolari, sau un cuplu de 160.000 de dolari, nu li se datora nicio plată.

Recuperarea banilor pierduți în 2021

Cetățenii obișnuiți care au primit cecurile de stimulare se pot aștepta să primească o notificare IRS cunoscută sub numele de Scrisoarea 6475, care poate fi folosită pentru a ajuta la calcularea declarațiilor lor fiscale federale. IRS a declarat că persoanele care au primit plăți directe nu vor fi supuse niciunei taxe.

„Nu, plata nu este un venit și contribuabilii nu vor datora impozit pe aceasta”, scrie IRS pe site-ul său. „Plata nu va reduce rambursarea unui contribuabil și nici nu va crește suma pe care o datorează atunci când își vor depune declarația fiscală pentru 2020 sau 2021 anul viitor.”

Pentru cei care nu au primit încă fondurile de stimulare, ar trebui să se asigure că utilizează creditul de rambursare pentru recuperare în declarațiile lor fiscale. „Dacă nu v-ați calificat pentru o a treia plată sau ați primit mai puțin decât suma totală, este posibil să fiți eligibil să solicitați creditul de rambursare pentru recuperare în 2021 pe baza informațiilor despre anul fiscal 2021”, spune IRS.

„Dacă sunteți eligibil, va trebui să depuneți o declarație fiscală pentru 2021, chiar dacă, de obicei, nu depuneți o declarație fiscală. Creditul dvs. de rambursare pentru recuperare în 2021 va reduce orice impozit pe care îl datorați pentru 2021 sau va fi inclus în rambursarea taxelor dvs”, potrivit The National Interest.