Descoperirea va zdruncina, cel mai probabil, convingerile prezente ale savanţilor despre condiţiile de care au nevoie planetele pentru a orbita o stea.

Planeta, botezată "HD 131399Ab", este un gigant gazos căreia îi ia peste 550 de ani să orbiteze în jurul stelei principale. Această imensă perioadă este divizată în două anotimpuri: unul în care cei trei sori răsar şi apun în fiecare zi şi altul în care este lumină continuu. Celelalte două stele mai mici  se rotesc una în jurul celeilalte şi ambele orbitează astrul principal.

HD 131399Ab a fost descoperită de astronomi folosind ,,telescopul uriaş'' al European Southern Observatory din Chile. Este una dintre cele mai tinere exoplanete (planetă din afara sistemului nostru solar). 

Savantul Kevin Wagner, coautor al studiul şi cel care a descoperit planeta, a afirmat că este prima planetă pe care au descoperit-o atât de departe de sistemul nostru solar. Astronomul Daniel Apai, de la Universitatea din Arizona, a afirmat că planeta nu ar putea susţine viaţa, fiind formată din gaze, precum Jupiter, din sistemul nostru solar.

,,Are o temperatură foarte ridicată, nu există apă lichidă, vânturile sunt foarte puternice, iar planeta nu are suprafaţă,'' a adăugat el.