Evenimentul Zilei > Actualitate > PLAGIATUL LUI PONTA. Universitatea din Bucureşti amână pedepsirea plagiatului până la toamnă
PLAGIATUL LUI PONTA. Universitatea din Bucureşti amână pedepsirea plagiatului până la toamnă

PLAGIATUL LUI PONTA. Universitatea din Bucureşti amână pedepsirea plagiatului până la toamnă

Senatul Universităţii din Bucureşti ar fi trebuit să decidă în această dimineaţă următorii paşi pentru sancţionarea premierului, după ce Comisia de Etică a instituţiei a stabilit că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta reprezintă un plagiat. Conducerea UB nu a putut lua însă o decizie, pentru că nu a existat cvorum.

În urmă cu o săptămână, când universitatea a dat verdictul de plagiat, rectorul Mircea Dumitru spunea că, la prima întâlnire a Senatului, universitatea va decide următorii paşi. Din lipsă de cvorum însă, orice demers a fost amânat până la toamnă, când se va întâlni din nou Senatul. 
Decizia e la Ecaterina Andronescu
"Vom lua o decizie care va fi în acord cu legislaţia actuală. E adevărat că rectorul universităţii semnează diploma, dar ea există după un aviz din partea Ministerului Educaţiei. Prin urmare, Universitatea nu poate să retragă titlul – aceasta se poate întâmpla numai după ce ministerul îşi dă acordul”, a spus rectorul Universităţii, Mircea Dumitru.
„Folosirea ghilimelelor e străveche”
Reamintim că săptămâna trecută Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a stabilit că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta reprezintă „un plagiat masiv”, făcut cu bună intenţie, şi că argumentul conform căruia premierul a respectat regulile din 2003 (susţinut de Consiliul Naţional De Etică) nu stă în picioare. "Folosirea ghilimelelor e străveche, nu poţi spune că nu exista în 2003. E bizar să ţi se ceară să demonstrezi că cineva fură atunci când acel cineva e cu mâna în buzunarul tău", a spus profesorul Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică.
"Normele academice există de peste 200 de ani. Nu este posibil să ai o teză de doctorat cu 40 de referinţe la urmă şi 16 note de subsol. Normele de a cita corect, de a pune ghilimele, de a avea bibliografie existau şi în 2003", arată Popescu.
CITEŞTE ŞI
L-au făcut de toată ruşinea! Trei comisii, două verdicte. CNE, repetent la ghilimele