Plăcintă cu brânză și leurdă. Deliciu pentru întreaga familie

Plăcintă cu brânză și leurdă. Deliciu pentru întreaga familie Plăcintă. Sursa foto: Dreamstime.com

Rețeta de plăcintă cu brânză și leurdă este ușor de preparat, iar rezultatul obținut va fi pe gustul tuturor. Preparatul poate fi servit ca atare, însă poate fi îmbogățit cu smântână și ceapă verde.

Odată cu venirea primăverii, leurda sau urzicile se găsesc în majoritatea piețelor. Ambele pot fi integrate în diferite preparate gustoase. Pentru a pregăti această plăcintă cu brânză de oaie și smântână, timpul necesar nu va fi unul îndelungat, ci dimpotrivă, aluatul va fi gata în doar câteva minute.

Plăcintă cu brânză și leurdă

Încă din primele zile ale primăverii, tarabele din piețe sunt pline de verdețuri, numai bune de integrat în diferite rețete culinare.

Plăcintă cu leurdă. Sursa foto: Dreamstime.com

Printre acestea se numără leurda, urzicile sau ceapa și usturoiul verde. Toate vor aduce un gust deosebit oricărui preparat. Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti această rețetă:

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru aluat:

  • 300 grame de făină
  • 100 grame de unt
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • bicarbonat de sodiu ( jumătate de linguriță)

Pentru umplutură:

  • 250 grame brânză sărată
  • 1 ou
  • o legătură de leurdă proaspătă
  • ceapă verde (opțional)

Mod de preparare

Peste făina cernută se adaugă ouăle și untul la temperatura camerei. De asemenea, se adaugă sarea și bicarbonatul de copt stins în puțin oțet de mere. Compoziția se amestecă până la formarea unui aluat fraged, care nu se va lipi de blatul de lucru.

Acesta se lasă la rece pentru 10-15 minute. Ulterior, foile de plăcintă se vor putea întinde cu ușurință.

Plăcintă. Sursa foto: Dreamstime.com

Plăcintă cu brânză și leurdă

Între timp, se pregătește umplutura. Pentru aceasta se poate folosi telemeaua de oaie sau vacă, însă și brânza feta va fi la fel de gustoasă. Persoanele care preferă brânza nesărată pot folosi inclusiv urdă sau caș.

Brânza se trece prin răzătoare, iar peste aceasta se adaugă oul și se amestecă. Leurda se taie fin, alături de ceapa verde. Verdețurile se adaugă peste brânza rasă și se omogenizează.

Din aluatul lăsat la rece în prealabil, se întind două foi subțiri. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează prima foaie. Peste aceasta se adaugă umplutura de brânză, leurdă și ceapă verde. Deasupra se așează a doua foaie de plăcintă. Aceasta se unge cu ou bătut și se introduce la cuptorul încins la 200 de grade.