Evenimentul Zilei > Vremea > Ping-pong cu vremea. Pentru ce trebuie să se pregătească românii
Ping-pong cu vremea. Pentru ce trebuie să se pregătească românii

Ping-pong cu vremea. Pentru ce trebuie să se pregătească românii

ANM a emis prognoza meteo pentru zilele următoare.

Conform anunțului meteorologilor, vremea va fi caldã pentru sfârşitul lunii noiembrie. Cerul va avea înnorãri şi va ploua îndeosebi spre searã şi noaptea, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei şi local în Dobrogea şi în Moldova. În vestul şi în nord-vestul ţãrii cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…20 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

Astfel, vineri, 29 noiembrie 2019, valorile termice se vor depăși mediile anuale La munte, ziua vor predomina ploile, iar din orele serii precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, îndeosebi pe creste, unde la rafalã se vor atinge viteze în jurul a 70 km/h, iar în prima parte a intervalului pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade. Izolat va fi ceaţã.

De sfântul Andrei, 30 noiembrie 2019, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã devenind normalã pentru aceastã perioadã. La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecãtoare şi slabe cantitativ.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade. Izolat se va semnala ceaţã.